Ahmet Nur Çebi: Başkan işi şova döktü, Beşiktaş büyük lokmadır

Yayın tarihi: 16 Şubat 2022 Çarşamba 4:26 pm - Güncelleme: 16 Şubat 2022 Çarşamba 4:28 pm

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak‘ın FETÖ iddialarına değinen Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi “Başkan bu işi bir şova döktü, buna ne gerek vardı” dedi.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, sponsorluk anlaşması sonrasın gündeme dair açıklamalarda bulundu. Adana Demirspor deplasmanında yaşanan olayların kendilerini üzdüğünü ifade eden Çebi, şöyle konuştu:

“Adana Demirspor camiası ve Beşiktaş camiası özdeşlemiş, iki camiadır. Bugüne kadar dostlukları en üst düzeyde yaşmış camialardır. Beşiktaş tribünlerinde atkıları, taraftarımız tarafından takılmış nadir camialardan biridir. Sezon başında biz 65 derece sıcakta, onların tabiriyle ‘Güneşe kurşun sıktıkları anlarda’ biz takımımızı maça gönderdik. O günden bugüne ne oldu da bu hale geldik. Maçtan bir gün önce sosyal medyadaki tatsız, tuzsuz konuşmalar, yazışmalar, bunların sebebi nedir? Birilerinin kafalarında başka bir şeyler mi var? Beşiktaş ne zarar vermiş? Sayın başkanın bunları benimle paylaşmasını istirham ediyorum. Beşiktaş büyük lokmadır, Türkiye Cumhuriyeti’nden daha önce kurulmuş bir kulüptür. Kendimize yapılan yanlışlara saygı çerçevesinde cevap vermeyi görev biliyoruz.

‘HANGİ MANTIKLA YAPIYOR?’

Kalecimiz Ersin, genç bir kalecimiz var herkes tarafından sevilen. Nasıl oluyor da kafasına para atılıyor oradan? Bunu hangi Adana Demirspor taraftarı yapıyor. Hangi mantıkla yapıyor. Sanki bir şey kurgulanmış gibi hissettim. Sayın başkan ile protokolde maç seyrediyoruz. Birdenbire önümüzde televizyon kırması, devlet büyüklerinin olduğu yerde televizyonlar yerlere vuruluyor. 6.5 sene ikinci başkan, 2.5 sene de başkanlık hayatımda yanında maç izlediğim başkanlara böyle bir nezaketsizliğim olmadı. Orada taraftarınız bize tepki gösterdi. Bunlar size bakarak hareket ederler. Beşiktaş başkanı olarak üzüntü duyduğumu iletmek istiyorum.”

‘SAYIN BAŞKAN İŞİ ŞOVA DÖKTÜ’

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak’ın maçın ardından hakemlerle ilgili yaptığı açıklamaya da değinen Çebi, “Sayın Adana Demirspor Başkanı, hakemlerle ilgili maç başlamadan başlayan, maçta ve sonrasında devam eden bir şova döktü işi. Buna ne gerek vardı. Anlamakta zorlanıyorum. Televizyon televizyon gezerek, birçok şeyi açıklama gereği neden duydunuz. Kanal kanal bağlanmak, bir şov ve bu yakışık almadı. Eğer planlıysa bilmek istiyorum. FETÖ diyorsunuz, hakemleri ilişkilendiriyorsunuz. Savcıları göreve davet diyoruz. Elinde bilgi varsa savcılığa intikal ettirmesi gerektiğini önemle rica ediyorum. Elinde ne belge varsa, en kısa zamanda vatandaş olarak savcılıkla paylaşması gerektiğini belirtiyorum” diye konuştu.

Murat Sancak Nihat Özdemir’e seslendi! FETÖ’cü hakemleri temizleyin az daha katliam olacaktı

‘BEŞİKTAŞ’TA YÖNETİCİ OLDUĞUNU HATIRLAMIYORUM’

Murat Sancak’ın Beşiktaş’ın gelecek sezon Şenol Güneş ile anlaştığı yönündeki beyanı hakkında da konuşan Çebi, “Biz 25 maç önce hakemlerin hata yaptığını, organize olduğunu ifade ettik. Bu süreçte Murat Sancak beyefendinin ağzını açmaması, sadece Beşiktaş maçında bunları gündeme getirmesi dikkat çekicidir. Adana Demirspor ile burada oynanan maçta bizim canımız yanmışken, atılan gollerin gol olmamasına rağmen, hakkımızı ararken yanımızda durmayan Sayın Murat Sancak’ın 25 maç sonra hakkını aramaya başlamasını kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Bugün canınız yandıysa, o günde hakemlik adına Beşiktaş’ın hakkının yendiğini de söyleterek başlasaydınız diye temennide bulunmak istiyorum. Hakemler hata yapabilir, bizim aleyhimize de oluyor. Hakem hata yapmıştır, yapacaktır. Bu sporun güzelliği içindedir. Bu İstanbul’daki maçtan sonraki beyanatı. Pazartesi akşamı da hakemler FETÖ’cü oldular. Ondan öne değillermiş” dedi.

Murat Sancak’ın ‘hakem’ iddialarına Hakan Şükür’den jet cevap

‘YANLIŞ YAPMIŞTIR’

Çebi, “İlginç bir şey daha var. Hızını alamıyor başkan. Şenol Güneş ve teknik direktörümle ilgili açıklama yapıyor. Ben Murat Sancak’ın Beşiktaş’ta yönetici olduğunu hatırlamıyorum. Yönetim sözcüsü olma görevi verdiğimi de hatırlamıyorum. Beşiktaş’ı ilgilendiren bir konuda imza attığına dair açıklama yapması ve bunun kocaman bir yalan olması yakışık almadı. Şenol Güneş hocaya kıymet verdik. Ancak hocamız ile devam edeceğiz diye söyledik. Murat Sancak’ın bunu neden yaptığını açıklamasını rica ediyorum. Bunun gerekçesini bilmek istiyorum. Sanıyorum ki Türk futbol tarihinde bir başkan, başka bir kulübün teknik direktörü ile ilgili açıklama yapıyor. Ben açık, şeffaf olacağım dedim. Şenol hoca ile bugüne kadar 1 kelime konuşulmamıştır. Neden bunlar yapılıyor, benim hocam var. Devam edeceğim. Hocamın aldığı maç sonuçlarıyla değerlendirilmesini doğru buluyorum. Yola devam ediyorum. Şenol hoca ile telefon dahil hiçbir anlaşma yapılmamıştır. Bu yapılan Murat Sancak’a yakışmamıştır. Bundan sonra hocam ile ilgili kimsenin konuşmasın” ifadelerini kullandı.

TFF’den Murat Sancak’a ‘FETÖ’ yanıtı: Savcılığa başvurduk