Ahmet Kaya’nın ağabeyi Erdoğan’ın çıkışına kardeşinin vasiyetini hatırlatarak yanıt verdi

Yayın tarihi: 17 Kasım 2022 Perşembe 9:22 pm - Güncelleme: 17 Kasım 2022 Perşembe 9:22 pm

Özel Haber: Egehan Erkün

Ahmet Kaya’nın ağabeyi Mustafa Kaya, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Ahmet Kaya’nın Fransa’dan alınıp Türkiye’ye defnedilmesini isterim” çıkışına kardeşinin vasiyetini hatırlatarak yanıt verdi. Kaya, “Biz, bu ülkede demokrasi olmadığı sürece Ahmet’i getirmeyeceğiz” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi dönüşünde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Ailesinin istemesi durumunda Ahmet Kaya’nın Paris’teki mezarının getirilmesi için gereğinin yapılacağını söyleyen Erdoğan, “Ona yapılanları, o geceyi unutmamız mümkün değil. Kusura bakmayın, bazıları kızıyor ‘niye öyle diyorsun’ diye ama bu beyaz Türkler var ya, neler yaptılar malum. Bizim nakli kubur teklifimiz hala masadadır. Çünkü bu topraklar, onun toprağıdır. Yeter ki aile bu konuda kararını versin ve adımı da ona göre atarız” dedi.

AHMET KAYANIN AĞABEYİNDEN YANIT

TELE1’den Egehan Erkün’ün ulaştığı Ahmet Kaya’nın ağabeyi Mustafa Kaya, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çıkışına kardeşinin vasiyetini anımsatarak yanıt verdi.

Demokrasi ve özgürlük vurgusu yapan Mustafa Kaya, “Biz, bu ülkede demokrasi olmadığı sürece Ahmet’i getirmeyeceğiz. Ne zaman demokrasi olur, özgürlükler tekrar kullanılabilir, o zaman söyleriz artık ‘Ahmet’i getirelim’ diye. O zaman cumhurbaşkanı o mu olur yoksa başkası mı olur bilmiyorum. Çünkü Ahmet’in vasiyeti buydu. ‘Ben öldüğümde ülkede kardeş kavgası olduğu sürece beni sakın getirmeyin’ demişti.” ifadelerini kullandı.

“İLETİŞİME GEÇMEYE ÇALIŞTILAR CEVAP VERMEDİM”

Konuyla ilgili AKP’den iletişim kurmaya çalışanlar olduğunu da belirten Kaya, “Ben cevap vermedim onlara. AKP’yle ilgili bir şeyler söylemeye çalıştılar ben hemen kapattım telefonu. Geçen yıl da, önceki senelerde de oldu. Hep gündemde yani. Sürekli arıyorlar. Tahmin ediyorum yarın öbür gün yine ararlar.” diye konuştu.