Ahmet Kaya filminin vizyon tarihi belli oldu

Yayın tarihi: 12 Şubat 2024 Pazartesi 10:37 am - Güncelleme: 12 Şubat 2024 Pazartesi 10:39 am

Başrollerinde Celil Nalçakan ve Ezgi Şenler’in yer aldığı ve Ahmet Kaya‘nın hayat hikayesinin ele alındığı ‘Ahmet’in Türküsü’ isimli film 1 Mart’ta vizyona girecek.

Sanatçı Ahmet Kaya’nın ülkeye dönüş hikayesini beyazperdeye aktaracak olan ‘Ahmet’in Türküsü’ isimli filmin vizyon tarihi belli oldu.

1 MART’TA VİZYONA GİRECEK

1 Mart’ta seyirci ile buluşacak olan filmde Ahmet Kaya’yı Celil Nalçakan canlandırıyor. Ahmet Kaya’nın hayatının dönüm noktalarını seyirci ile buluşturacak olan filmde, ‘Kimler Ahmet Kaya’yı hedef aldı?’, ‘Neden Ahmet Kaya?’, ‘Ahmet Kaya Paris’te neler yaşadı?’, ‘Ahmet Kaya vatan hasreti çekerken başka hangi acıları yaşadı?’ gibi sorulara yanıt aranacak.

Kudret Sabancı‘nın yönettiği ‘Ahmet’in Türküsü’nün yapımını Erbay Medya üstelendi. Engin Elgün ve Savaş Korkmaz’ın yazdığı Film Ahmet Kaya‘nın sadece müzik kariyerini değil, aynı zamanda toplum üzerindeki etkisini ve eserlerini de mercek altına alıyor.

EŞİ DAVA AÇMIŞTI

Sanatçı Ahmet Kaya’nın yasal varisleri GAM Müzik ve eşi Gülten Kaya Hayaloğlu, geçtiğimiz yıllarda  Ahmet Kaya’nın hayatının konu edildiği bir başka filme dava açmıştı. Filmin Yönetmeni Gani Rüzgar Şavata’ya dava açan Kaya Hayaloğlu, herhangi bir projeye izin vermeyeceklerini duyurmuştu.

Ahmet Kaya, Ahmet Kaya filmi, Gülten Kaya, Son Şarkı Ahmet'in Türküsü

Kaynak: TELE1