Ahmet Hakan’dan Davutoğlu’na: Azıcık direnseydi, bırakın pelikanı melikanı Game Of Thrones’un ejderhaları üzerine gelse sökmezdi

Yayın tarihi: 19 Temmuz 2019 Cuma 9:47 am - Güncelleme: 19 Temmuz 2019 Cuma 9:47 am

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlığı döneminde istifaya zorlanmasında ‘Pelikan’ çetesini sorumlu tutmasına “Pelikan melikan’ diye hiç boşuna ağlamasın, azıcık direnseydi bırakın pelikanı melikanı Game Of Thrones’un ejderhaları üzerine gelse sökmezdi” yorumunu yaptı.

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olduktan sonra Başbakanlık ve AKP Genel Başkanlığı’na taşıdığı ilk isim olan ve yeni parti kuracağı konuşulan Ahmet Davutoğlu’nun dün yaptığı “Pelikancılar” açıklamasına dair, “Pelikan melikan’ diye hiç boşuna ağlamasın” yorumunu yaptı.

Davutoğlu, dün Bidebunu İzle programında Yavuz Oğhan, İsmail Saymaz ve Akif Beki’nin sorularını yanıtlamıştı. Kimilerinin “örgüt” kimilerinin “AKP içindeki bir paralel yapılanma” olarak nitelediği “Pelikancılar”ı ‘trol çetesi’ diye betimleyen Davutoğlu, hakkında yayımladıkları bildiriye tepki göstererek, “Arkasında kimlerin olduğunu, kimden talimat aldıklarını, kimin finanse ettiğini biliyorum” demişti. Bildirinin kendisini istifaya zorladığını ve Alman ajanı ilan ettiğini söyleyerek duruma tepki gösteren Davutoğlu, “Ben ne yaptım ki bu kadar ağır bir ithamla karşı karşıya kaldım?” diye sitem etmişti.

Ahmet Hakan: Ağlamasın

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan Davutoğlu’nun “Pelikan” açıklamasına “Ağlamasın” yorumunu yaptı. Hakan bugünkü yazısının ilgili bölümünde şunları kaydetti:

Ahmet Davutoğlu bugün ne yapıyor?

Ne yapacak?

“Pelikan melikan” falan diyerek ağlıyor, ağlaşıyor.

*

Oysa “İstifa et” dendiğinde…

Azıcık direnseydi, direnebilseydi…

Bırakın pelikanı melikanı…

Game Of Thrones’un ejderhaları üzerine gelse sökmezdi.