Ahmet Hakan’dan AKP’lilerin Çin aşısı yaptırdığı iddiasına: Gönüllü kobaylığı seçenlere ‘torpilli’ denmez

Yayın tarihi: 12 Aralık 2020 Cumartesi 10:10 am - Güncelleme: 12 Aralık 2020 Cumartesi 10:10 am

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, CHP’li Murat Emir’in, Çin aşısının AKP’lilere yapılmaya başlandığı iddiasıyla henüz 3. fazın sonuçlarının çıkmadığını hatırlatarak, “Gönüllü kobaylığı seçenlere ‘torpilli’ denmez, cesaretlerinden dolayı ‘yiğit’ denir” ifadesini kullandı.

Ahmet Hakan, bugünkü köşe yazısında CHP Ankara Milletvekili Murat Emir’in ‘torpille Çin aşısı’ iddialarını gündeme getirdi, Çin aşısının henüz test edilip onaylanmadığını hatırlattı.

“Bu sonuçlar alınmadan aşı yaptırmak demek ‘gönüllü kobay olmak’ demektir” diyen Hakan, “Gönüllü kobaylığı seçenlere ‘torpilli’ denmez, cesaretlerinden dolayı ‘yiğit’ denir” ifadesini kullandı.

NE OLMUŞTU?

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir’in Çin’den alınan Kovid-19 aşısının Türkiye’ye geldiği ve 10 gündür el altından AK Partili siyasiler ile yakınlarına yapılmaya başlandığı iddiasında bulunmuştu.

Sağlık Bakanı Koca da CHP’li Emir’in söz konusu iddiasına, “”Hangi aşı olursa olsun bütün aşılar buraya geldikten sonra 2 hafta deneme boyunca incelenip, Tıbbi Cihaz ve İlaç Kurumundan onay almadan kullanılamaz. Bu gelecek her parti için teker teker geçerli. Şu anda denek olmak için başvuranlar dışında kimsenin aşı olmasını onaylamayız ve bu konuda da herkesi uyarıyoruz Nagehan Hanım. Ha şu olabilir, Çin’de bu aşı eczanelerde satılıyor, isteyen herkes gidip alabilir. Alıp getirip burada bir eczaneye yaptırmanın önünde bir engel yok ama bu riskin alınması doğru değil. Buna gerek de yok” diyerek yanıt vermişti.