Ahmet Hakan gördüğünü okuduğunu anlamadı İmam Hatip’e kalkan oldu

Yayın tarihi: 7 Haziran 2022 Salı 10:23 am - Güncelleme: 7 Haziran 2022 Salı 10:26 am

Bursa’nın Nilüfer İlçesi’nde yer alan Çalı İmam Hatip Ortaokulu’nun da bulunduğu binada dansöz oynatıldığı gerekçesiyle okul aile birliği ve okul müdürü görevden alındı. Ahmet Hakan ise İmam Hatip’e kalkan oldu.

Çalı İmam Hatip Ortaokulu’nun da bulunduğu bulunduğu binada dansöz oynatılması tartışma başlattı. TELE 1’in haberinin ardından önce okul aile birliği, ardından da okul müdürü C.Ş. görevden alındı.

Bu skandal dün sosyal medyanın uzun süre gündeminde kaldı. Yandaş Hürriyet Gazetesi’nin AKP iktidarının yılmaz savunucusu Genel yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, bugünkü köşe yazısında bir imam hatipli olarak skandala inanmadığını yazdı. “Hiçbir çılgın imam hatipli ailesi, imam hatip çayında dansöz oynatmaz” diye de peşin hükmünü vererek, hiçbir dayanağı olmadan haberi yalanlamaya kalktı iki cümleyle.

Ahmet Hakan yazısında “‘İmam hatipte dansöz’ başlıklı haberler patladı internet sitelerinde. Sonra şöyle bir şey oldu: ‘Kervan yolda düzülür’ misali… Gün içinde haberi düzelttiler. Başlıklar değişti, öykü değişti, yaklaşım değişti.” dedi.

Ahmet Hakan yazısının devamında, “Önce hiç araştırmadan haberi patlatıyorsun. Sonra gün içinde gelen açıklamalara göre haberi düzeltiyorsun. Ve hiçbir şey olmamış gibi yola devam ediyorsun. İnternetin hayatımıza soktuğu yeni habercilik tarzı bu.” ifadelerini kullandı.

TELE 1 dün skandalı “İmam Hatip binasında dansöz oynatıldı” başlığı ile servis etti. Haber bütün internet sitelerinde ve televizyon kanallarında da kullanıldı. Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi ile yaptığımız röportajın ardından ise okul müdürü görevden alındı ve olay ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Ahmet Hakan’ın dediğinin aksine ne haberimizin başlığı değişti ne de içeriği. Sadece yaşanan gelişmeler haberin altına fikri takip olarak eklendi.

ÇAY YALANI!

Hakan’ın yazısında yer alan bir başka yalan ise “imam hatip çayı” oldu. Bazı sosyal medya hesapları dansözün getirildiği alanda çay etkinliği yapıldığını ileri sürdü. Ahmet Hakan da “Hiçbir çılgın imam hatipli ailesi, imam hatip çayında dansöz oynatmaz.” ifadelerini kullandı. Ama haberimizde ‘çay etkinliği’ ifadesi kullanılmadı. Haberde, dansözün getirildiği binada anneler günü etkinliği yapıldığı bilgisi yer aldı.