Ahmet Ercan’dan Çanakkale depremi açıklaması!

Yayın tarihi: 5 Mart 2024 Salı 11:00 am - Güncelleme: 5 Mart 2024 Salı 11:00 am

Çanakkale’nin Yenice ilçesinde 4,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre yerin 10.44 kilometre derinliğinde gerçekleşen deprem İstanbul’da da hissedildi. Deprem sonrası TELE1’de açıklamalarda bulunan Ercan, 4.9’luk depremin yıkıcı bir deprem olmadığını ama insanları korkuttuğunu söyledi.

Deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Çanakkale’de meydana gelen 4,9’luk deprem sonrası TELE1’de ekranlara gelen Sabah Pusulası’na konuk oldu.

Ümit Zileli’nin “Çanakkale’ye bir uyarıda bulundunuz. Depremin olduğu yere 6.8 ile 7.4 arasında bir depremden söz ettiniz. ‘bu beklenebilir’ dediniz. Bunu biraz açar mısınız?” sorusuna yanıt veren Ercan, şunları söyledi:

“Hamdibey’in bulunduğu kesimden Kalkım’a bulunduğu kesim kırılmadı diye söylemiştim. Bu bölgeyi tabii ki ileride kıracaktır. Bu bölgeyi kırdığı zaman 6.8 7.4 arasında bir deprem oluşacaktır bu bölgede.”

“4.9’luk deprem yıkıcı bir deprem değil” diyen Ercan, şu ifadeleri kullandı:

“Ama insanları korkutur. Aslında bu tür depremlerin çok büyük haber konusu yapılmamasında yarar var. Çünkü, halka sürekli olarak bir korku pompalıyor bu olay. Bunun da ekonomik ve sosyal etkileri var insanlar üzerinde. Çok fazla deprem korkusu pompalanıyor. Özellikle son 2-3 yıldır bu yoğun olarak gidiyor.”

Çanakkale’deki 4,9’luk depremin neden olduğu panik kamerada

Kaynak: TELE1