Ahmet Davutoğlu’ndan Berat Albayrak tepkisi!

Yayın tarihi: 12 Mayıs 2020 Salı 7:24 am - Güncelleme: 12 Mayıs 2020 Salı 7:25 am

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Türk lirasının dolar karşısındaki değer kaybından ötürü Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a sert eleştirilerde bulundu. Davutoğlu, “Hazine ve Maliye bakanlığının ismini “liyakatsizlik ve ciddiyetsizlik bakanlığı” ile değiştirsek hiç kimse garipsemeyecektir” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin haftalık değerlendirme toplantısında doların 7.25 TL’yle rekor kırdığını hatırlatarak Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ı sert dille eleştirdi.

Doların 7.25 TL’yle rekor kırdığını hatırlatarak, TL’nin dolar karşısında tarihinin en düşük noktasına ulaştığını söyledi ve ekonomi yönetimini suçlayan Davutoğlu, “Hayaller İstanbul’u uluslararası finans merkezi haline getirmekti, maalesef bu iktidarın elinde İstanbul’u boş verin neredeyse Türkiye uluslararası finans sisteminin dışına çıkmak üzere. Niçin bu noktaya geldik değerli vatandaşlarım? Bu sorunun iki kelimeden oluşan çok basit bir cevabı var: Liyakatsizlik ve ciddiyetsizlik” diye ifade etti.

Gelecek Partisi’nden AKP’yi karıştıracak iddia! Hangi vekiller Davutoğlu’nu aradı?

“ALBAYRAK’A SERT SÖZLER: LİYAKATSIZ VE CİDDİYETSİZ BAKANLIĞI”

Ekonominin başındaki Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın başarısız olduğunu ifade ederek Hazine ve Maliye Bakanlığı için “liyakatsizlik ve ciddiyetsizlik bakanlığı” ifadelerini kullanan Davutoğlu, “Bu ekonomi yönetiminin liyakatsizliğini artık belki de konuşmaya gerek yok. Bu ekonominin ciddiyetsizliğini cebinde, mutfağında, evinde, işyerinde hissetmeyen bir tek vatandaşımız kalmadı. Hazine ve Maliye bakanlığının ismini “liyakatsizlik ve ciddiyetsizlik bakanlığı” ile değiştirsek hiç kimse garipsemeyecektir. Zira bu ekonomi yönetimi Türkiye Cumhuriyeti devletinin ekonomi kurumlarının tamamının itibarını sıfırlamıştır. Doların 7.25’i görmesi ve 7 TL’nin üzerinde seyretmesi normalde liyakati ve ciddiyeti olan bir ekonomi yönetiminin istifa etmesini gerektirirdi” dedi.

Davutoğlu topu Erdoğan’a attı: Ben değil o söyledi

“MİLLETİ KÜÇÜMSÜYORLAR”

AKP hükümetinin ekonomi yönetimindeki başarısızlık üzerinden de milleti küçümseyici bir tutum içerisinde olduğunu belirten Davutoğlu, eleştirilerini şöyle sürdürdü:

“Bu ekonomi yönetimi ve iktidar millete şunu diyor: dolar 7.25 olmuş, işsizlik çift hanede, enflasyon çift hanede, ekonomi küçülüyor ama ben cambaza bak oynamaya devam edeceğim. Milleti küçümsüyorlar. Dış mihrak, büyük oyun, küresel darbe, Londra’dan ekonomimize saldırıyorlar, faiz lobisi ülkemize saldırıyor… gibi hamasi, gerçeklikten yoksun retoriklerle milletimizi aldatıyorlar. Aynı dış mihraklar, dış operasyonlar ve faiz lobisi 2016 Mayısı’nda da vardı. Neden o zaman Türk ekonomisinin rakamları iki seçime, terörle mücadeleye ve her türlü zorluğa rağmen Brezilya, Rusya ve Güney Afrika’dan daha iyiydi? Sebep açık; çünkü ülkenin başında rasyonel, tutarlı, yolsuzluğa ve israfa izin vermeyen bir yönetim anlayışı vardı. Bugün ise utanmadan istatistiklerle oynayan ve yalan söyleyen bir yönetim anlayışı var. Bu anlayış sahipleri bizlerden de kendimize olan saygımızı yitirip bu yalanlara inanmamızı bekliyorlar. Döviz kurları biraz düştüğünde başarıyı alaycı bir şekilde üstlenen, yükseldiğinde ise Londra merkezli finansal saldırı altında olduğumuz haberlerini yaptıranların, sınavda düşük not alınca “hoca bana taktı” diyen öğrenciden farkı yoktur.”

Sedat Peker: Berat Albayrak beni yok etmeye çalışıyor

Davutoğlu, “Doların 7.25’i görmesi ve 7 TL’nin üzerinde seyretmesi normalde liyakati ve ciddiyeti olan bir ekonomi yönetiminin istifa etmesini gerektirirdi” dedi.