Ahmet Davutoğlu’dan Recep Tayyip Erdoğan’a: Başörtüsünü referanduma götürme

Yayın tarihi: 3 Kasım 2022 Perşembe 1:14 pm - Güncelleme: 3 Kasım 2022 Perşembe 1:36 pm

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Yapma Sayın Erdoğan başörtüsünü referanduma götürme” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin genel merkezinde gündeme düzenlediği basın toplantısında gündem hakkında açıklamalarda bulundu.

“BAŞÖRTÜSÜ REFERANDUMU İSTİSMAR”

Ahmet Davutoğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başörtüsü düzenlemesi için referandum çağrısı yapmasını konuyu istismar etme çabası olarak niteledi.

Davutoğlu, “İktidar TBMM’nde tam bir mutabakat ile çıkabilecek bir düzenlemeyi referanduma götürerek istismar etme derdinde. Teklifin sahibi olan ana muhalefet partisi ile görüşerek sorunu TBMM’nde külliyen çözmek yerine başkaları görüştüğünde terörle işbirliği diye suçladığı HDP’ye heyet göndermek neyin nesi Allah aşkına? Kulak vermeyeceğini bildiğim halde Sayın Erdoğan’a bir kez daha seslenmek istiyorum. Yapma Sayın Erdoğan başörtüsünü referanduma götürme. Bu onur sembolünü rakamlara kurban etme. Siyasal kutuplaşma dolayısıyla bu referandumda başörtüsüne yüzde 10 bile hayır çıksa bunun vebali senin üzerinde olur. Başörtüsü bir gollük pas veya el yükseltme aracı değildir” ifadelerini kullandı.

“BAHÇELİ ERDOĞAN’A AYAR VERİYOR”

Ahmet Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ayar verdiğini öne sürdü.

Davutoğlu bu konudaki görüşlerini şu ifadelerle dile getirdi:

“Halk derin sorunlarla boğuşurken iktidar ortakları birbirlerine ayar vermekle meşgul. Aslında Bahçeli tek taraflı olarak Erdoğan’a ve AK Parti’ye ayar veriyor. Sayın Erdoğan her fırsatta koalisyonların kötülüklerinden dem vuruyor. Ancak bugün görülen Erdoğan-Bahçeli ortaklığı koalisyonların en kötüsü. Dikkat edin Erdoğan-Bahçeli koalisyonu dedim AK Parti-MHP koalisyonu bile değil. Çünkü bu koalisyonun hangi ilkelere dayandığı nasıl yürüdüğü konusunda her iki partinin yetkilileri dahi haberdar değil. Eski koalisyonlar partiler arasında kurulurdu ve kimse ortağı olduğu partinin içişlerine karışmazdı. AK Partili bakanlardan parti yetkililerinden kimin devam edeceğine kimin ayrılması gerektiğine Bahçeli karar veriyor.”