Ahmet Davutoğlu “Oyunun kuralları”nı açıkladı! “İsim konuşmanın vakti geldi”

Yayın tarihi: 6 Ocak 2023 Cuma 12:16 pm - Güncelleme: 6 Ocak 2023 Cuma 12:19 pm

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Cumhurbaşkanı içeriden veya dışarıdan olsun genel başkanlar doğrudan karar süreçler içerisinde imza yetkisine sahip olarak bulunacaklar” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Halk TV canlı yayınına konuk oldu. Ahmet Davutoğlu, dün düzenlenen Altılı Masa’nın 10’uncu toplantısı hakkında konuştu.

Altılı Masa olarak ortak bir cumhurbaşkanı adayı çıkaracaklarını belirten Ahmet Davutoğlu, “Oyunun kurallarını koyduk, şu andan itibaren cumhurbaşkanı ismini konuşmanın tam vakti geldi. Dün isim konuşmadık ama süreci konuştuk” dedi.

Altılı Masa’nın cumhurbaşkanı adayının seçimi kazanması durumunda oluşacak yönetim şekli hakkında da bilgi veren Davutoğlu, “Bu konuyu netleştirdik. Kurumsal olarak cumhurbaşkanı ve yardımcılarının bir ortak süreç ile cumhurbaşkanı ve yardımcılarının ağırlıklı olduğu bir yapı olacak. Cumhurbaşkanı içeriden veya dışarıdan olsun genel başkanlar doğrudan karar süreçler içerisinde imza yetkisine sahip olarak bulunacaklar. İster içeriden ister dışarıdan olsun genel başkanlar imza yetkisine sahip olacak. Bu büyük bir teminattır” ifadelerini kullandı.

Altılı Masa’dan tarih çıktı! 30 Ocak