Ahmet Davutoğlu, Nihal Olçok’u neden kurucu üye olarak görmek istiyor?

Yayın tarihi: 6 Aralık 2019 Cuma 12:34 pm - Güncelleme: 6 Aralık 2019 Cuma 12:34 pm

İktidara yönelttiği eleştirilerle sosyal medyadan tanınan Nihal Olçok ,Ahmet Davutoğlu’nun yakında kuruluşunu ilan edeceği partinin kurucular kurulunda yer alacak.

15 Temmuz darbe girişiminde oğlunu ve eski eşini kaybeden Nihal Olçok, FETÖ ile mücadelenin doğru yürütülmediğini, 15 Temmuz’un tam anlamıyla aydınlatılmak istenmediğini öne sürüyor.

İktidar savunucuları tarafından Olçok’a gösterilen tepkilerin, Olçok’un Ahmet Davutoğlu’nun partisinde siyasete atılacağını ilan etmesinin ardından hem dozu hem de sayısı arttı. Nihal Olçok’un 2013 yılında boşandığı eski Erol Olçok’un ailesi de bir açıklama yayınlayarak “Olçok soyadını kullanmasına rıza göstermediğimizi kamuoyunun bilgisine sunuyoruz” dedi.

“DOĞRULARI SÖYLEYEREK SİYASET YAPMAK İSTİYOR”

Peki Ahmet Davutoğlu Nihal Olçok’u neden partisinin kurucular kurulu üyeleri arasında görmek istedi?

Tarafsız Haber Ajansı’ndan Mehtap Gökdemir’in sorularını yanıtlayan Davutoğlu hareketinin kurmayları “Nihal Hanım bizim kurucularımızın arasındadır. Beraber yol yürüdük, yürümeye devam edeceğiz. Çalışmalar içerisinde bulundu, bulunmaya devam ediyor.” dedi.

Nihal Olçok’un “doğruları söylediğine ve söylemeye devam edeceğine” dikkat çekildi:

“Nihal Hanım’ın kendi tercihi bizimle beraber olması. 15 Temmuz hain darbe girişiminde eşini ve çocuğunu kaybetmiş. Ülkesine olan sevdası, milletine olan sevdası ve beklentisi onu böyle bir noktada siyaset yapmaya doğru yönlendirdi ve en doğru ismin de Ahmet Davutoğlu olduğuna kanaat getirdi ki bugün Ahmet Davutoğlu ile beraberler. Doğruları söyleyerek siyaset yapmak istiyor. Bizimle beraber. Bugüne kadar herhangi bir eleştiri getirmeyenler Sayın Davutoğlu ile beraber diye eleştiri getiriyorlar, bu doğru değil. Kadın hakları diyenler şimdi çifte standart uyguluyor.