Ahmet Davutoğlu Gültekin Uysal’a o tweeti sordu

Yayın tarihi: 21 Nisan 2022 Perşembe 11:36 am - Güncelleme: 21 Nisan 2022 Perşembe 12:50 pm

Demokrat Parti Lideri Gültekin Uysal’ın Cumhurbaşkanı adaylığı için açıkladığı üç kriter tartışmalara neden olmuştu. Uysal’ın hedefindeki isimlerin Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu olduğu iddia edildi. 6’lı masa toplantısı öncesinde Davutoğlu’nu ziyaret eden Uysal, paylaşımının kastı aşan bir ifade olabileceğini ifade etti.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, 10 Nisan’da Twitter hesabından “Türk Milleti’nin Cumhurbaşkanı Adayı ile ilgili beklentisinin 3 ölçüsü var; 1) 20 yıllık Akp döneminde sorumluluğa ortak olmamış olmak, 2) Seçilebilirlik, 3) Seçim sonrası 20 yılda Akp tarafından ‘devr-i sabık’ muamelesine maruz kalan TC Devleti’ni kurucu bir ruhla yeniden tesis etme yetisi!” açıklamasını yaptı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve kurmaylarından bu açıklamaya tepki geldi. Söz konusu açıklamanın Davutoğlu’nun DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın da hedef aldığı belirtilerek 6’lı masada çatlak yaşandığı iddia edildi.

DAVUTOĞLU, UYSAL’A O TWEET’İN NEDENİNİ SORDU

Gültekin Uysal, 24 Nisan2daki 6’lı zirve öncesi liderler turuna çıktı. Uysal, son ziyaretini ise Gelecek Partisi’ne yaptı. Davutoğlu ile 1 saat 20 dakika görüşen Uysal, 24 Nisan’daki ele alınacak başlıklar görüşüldü. HaberTürk’ten Mahir Kılıç’ın haberine göre; Ahmet Davutoğlu gerginliğe neden olan tweet’i hatırlattı. 6’lı masa olarak bugüne gelinceye tüm paydaşların kadar büyük fedakarlıklarda bulunduğu ve kamuoyunda bir beklenti oluştuğunu kaydeden Gelecek Partisi lideri, hem rahatsızlığını iletti hem de bu tweet’i atmasının nedenini sordu. Gültekin Uysal ise durumu izah etti, kastını aşan bir ifade kullanmış olabileceğini belirtti. Görüşmenin sonunda konunu tatlıya bağlandığı belirtildi.

 

Cemal Enginyurt’tan Levent Gültekin’e sert yanıt! “Söylemezsen namertsin”