Ahmet Davutoğlu: Sinan Ateş cinayeti çözülmeden seçim atmosferi oluşmaz!

Yayın tarihi: 12 Ocak 2023 Perşembe 4:22 pm - Güncelleme: 12 Ocak 2023 Perşembe 11:27 pm

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, TELE1’de yayınlanan Açıkça programında Gökmen Karadağ’ın sorularını yanıtladı. Davutoğlu, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetiyle ilgili, “Sinan Ateş olayı çözülmeden Türkiye’de sağlıklı bir seçim atmosferi oluşmaz” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu TELE1’de Yayınlanan Açıkça programına konuk oldu. Davutoğlu, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in ifşa ettiği ve Süleyman Soylu’ya Bağlı olduğunu söylediği trol ordusuyla ilgili, “7 yıl bunların psikolojik harp taktiğine maruz kaldım. Pelikan çeteleri hesap verecek” dedi. Davutoğlu, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetinin biran evvel aydınlatılması gerektiğini söyleyerek, “Sinan Ateş olayı çözülmeden Türkiye’de sağlıklı bir seçim atmosferi oluşmaz” ifadelerini kullandı. Davutoğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın ‘Erdoğan tarafından tehdit ediliyor iddialarına ise, “Devlet menfaatini gerektiren konular var ki ulu orta konuşulmasını doğru bulmam” yanıtını verdi.

Davutoğlu’nun TELE1 ekranlarında yayınlanan Açıkça programında yaptığı açıklamalar şöyle:

“PELİKAN ÇETELERİ HESAP VERECEK”

“Özgür Özel’in dediği tablo gerçektir. İlk operasyonları da bize karşı yaptılar. Bu operasyonlar sonraki operasyonlara alt yapı oluşturdu. Buna karşı mücadele etmedikçe, bu paralel iletişim kanalları yok edilmedikçe demokrasiyi kuramayız. Demokrat olan herkes Türkiye’yi bu enkazdan çıkartmak zorundayız. Tüm çabamız bu yüzden. Bu tür yapıların devlete nasıl zarar verdiğini, devletin kanallarını nasıl tıkadığını hepimiz görüyoruz. Böyle bir etki gücünün olması dürüst insanları korkutuyor. Dürüst insanların cesur olmadığı bir yerde demokrasi olmaz. 7 yıl boyu bu trol çetelerinin psikolojik harp taktiğine maruz kaldım. Başbakan olduğum dönemde bana dönük bir psikolojik operasyon yapıldı. En önemli şey milletin vicdanı. O vicdanı etkileyemezler. O pelikan çeteleri bir gün hesap verecekler.”

Davutoğlu’ndan HDP çıkışı!

AKP GENEL MERKEZİNDE VESAYET VAR”

“AKP Genel Merkezi üzerinde bugün bir vesayet var.  Hepsi korkutularak siyaset yapmaları engelleniyor. Niye bu kanallarda AKP Genel Başkanvekilleri yok. Kontrol ettikleri kanallarda da yoklar. Sebebi şu ‘ağzımızdan yanlış bir şey çıkar da trol çetelerinin önüne atılırız’ diye korkuyorlar. Bu psikolojik ortamı değiştirmeden Türkiye’de demokrasiyi tekrar kuramayız”

“BU YAPILAR ANCAK İKTİDAR DEĞİŞİRSE BİTER”

“Ebabil Kuşları kapanır. Bunların ellerinde bu maddi imkan ve bu anti demokratik müdahaleci zihniyet oldukça bu sefer başka kuşlar ortaya çıkar. Ama nihayetinde bu yapıların sonunu getirecek olan şey bu iktidarın değişmesi. Ben ciddi şekilde kaygılıyım. Provakatif haberler çıkartabilirler. Bir anda bunu yayabilirler. Pandemi şartları içinde Soylu istifa etmeye kalkmıştı. Yüz binlerce tweet atılmıştı. Kim attı halk mı? değil. Nerede o halk şimdi. Bu trol orduları yaptı. İstedikleri üzerine saldırırlar. Bir ifadem bir sözüm üzerine hemen harekete geçerler. Açık bir şekilde bunların içinde bana karşı özel görevlerde bulunmuş yapılar olmuştur, vardır. Şu anda da bunun sonuçları görülüyor.”

“SİNAN ATEŞ CİNAYETİ ÇÖZÜLMEDEN SEÇİM ATMOSFERİ OLUŞMAZ”

“Sinan Ateş olayı çözülmeden Türkiye’de sağlıklı bir seçim atmosferi oluşmaz. Kimdir bu Sinan Ateş? 15 gündür Süleyman Soylu neden konuşmuyor? Neden bu troller Sinan Ateş’le ilgili kampanyalar yapmaz? Neden itfaiye erine emir veren Erdoğan dönüp Süleyman Soylu’ya failleri bulun demez? Neden Ülkü Ocakları eski Başkanı öldürülmüş, onun yanında çalıştığı sayın Bahçeli’nin sesi çıkmaz? Bu soruları sormaya devam edeceğiz. Seçime bu ülkeyi sulhle götürmemiz lazım. Bütün Muhalefet liderleri taktire şayan bir şekilde, iktidarın provokasyonları karşısında net tavır sergiledi. Provakasyona kapılmadan seçim sandığını görmemiz lazım”

“BİNALİ YILDIRIM BİR YERDE KONUŞUYOR MU?”

“Bakanların birbirine omuz attığı bir yerde hukuk devletinden bahsedilebilir mi? Sayın Erdoğan’ın en başarılı yaptığı iş, Etrafında kim varsa hepsini birbiriyle dengeleyerek kimi zaman birini diğerine karşı kullanarak sonunda tasfiye etti. Bakın şu anda Binali Yıldırım filan tasfiye edilmiştir. Bana karşı hareketin merkezinde yer aldı ama Binali Yıldırım hiç bir yerde konuşuyor mu? Hiç bir yerde görülüyor mu? Hepimiz mal beyanında bulunacağız dedim. Hepsi bana karşı harekete geçti. Binali Yıldırım nerede?” Berat Albayrak nerede? Binali Yıldırım, Berat Albayrak, Süleyman Soylu… Bu üçünün hesabı, her türlü aracı kullanarak benim tasfiye edilmemdi. Ben bunların çıkar  hesaplarının önlerini kesmiştim.”

Davutoğlu Altılı Masa’nın iktidar formülünü anlattı! “Herkes bir cumhurbaşkanı yardımcılığı bir bakanlık alacak”

“BAKANLAR KONUŞULMADI”

“Altılı Masa toplantısında ekonomik ortak politikalar metni üzerinde çalıştık onları da tamamlama aşamasına geldi. Mimari tamamlanınca bunun çatısı Cumhurbaşkanı makamının konuşulması konusunda mutabık kaldık. Bakanlıklarla ilgili konuşma olmadı. Hiç bir genel başkanın güç peşinde olması söz konusu değil.  Geçiş dönemini yönetirken genel başkanların süreç içerisinde nasıl yer alacağı konuşuldu. Ama Bakanlar konuşulmadı.”

7 HAZİRAN 1 KASIM OLAYLARI

“Bütün tedbirler alınmıştı ama FETÖ ile de mücadele ediyorduk PKK’yla da mücadele ediyorduk. IŞİD’le de. Zor bir dönemdi. Bu zor dönemde Türkiye’yi hiç kimsenin seçim güvenliği anlamında sıkıntı yaşamadığı bir seçim gerçekleştirmeye çalıştık. Bir taraftan partimizin içinde bana karşı yürütülen bir süreç vardı. Diğer taraftan hükümet kurmamıza yardımcı olunmamış MHP tarafından. Böyle bir ortamda Türkiye’yi seçime götürme çabası içinde olduk. Gar saldırısında Suruç saldırısında hemen olay yerinde failleri yakalandı. Zaafları bende sorguladım. Valilelere, emniyet görevlilerine yönelik… Tedbirlere yönelik ciddi diyaloglarımız oldu. Ama benzer saldırı Paris’te de oldu. Saldırılar seçimden sonra da devam etti. Sultanahmet’te, Kızılay’da da saldırı oldu. Seçim geçmiş… Seçimlerle ilgili bir durum yok. Yaygın bir terör olayı özellikle IŞİD bütün dünyada terör estiriyordu. Bir de Türkiye’de PKK vardı ikisiyle de mücadele ediliyordu. Yapılacak müdahalelerde de FETÖ’nün nüfuz ettiği alanda emniyetten ve askeriyeden FETÖ’yü temizlemeye çalışıyorsunuz.”

 

ÖZDAĞ’IN “TEHDİT EDİLİYOR” İDDİASINA YANIT VERDİ

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın Taksim’deki bombalı saldırı sonrası yaptığı, “Davutoğlu açıklamalı, Erdoğan tarafından tehdit ediliyor” iddiasına ise, “Devlet geleneği dışında hiç bir şeye izin vermedim. Benim dışımda benim dışımda bir gelişme olduysa da bildiğim anda müdahale ettim. İçi çürümüş bir devleti toparlamaya çalıştım.  Sezgin Baran Korkmaz o dönem at oynatabildi mi? Çete vari örgütlenmeler bu hale gelebildi mi? Emniyet görevlileri içindeki FETÖ ve benzeri yapıların etkisine rağmen asla izin vermedim. Net ve kesin tedbirler aldım. Fakat devlet yönetiminde zaaf ortaya çıkmasın diye her türlü tedbiri aldım. Her soruya cevap veririm ama devletin yürütülmesi esnasında, devlet menfaatini gerektiren konular var ki ulu orta konuşulmasını doğru bulmam” yanıtını verdi.

128 MİLYAR DOLARIN NEREYE GİTTİĞİ SORULACAK”

“Dürüst bürokratların korkmaması lazım. 128 milyar doların nereye gittiği sorulacak. Bir gece Instagram hesabından kimse çekip gidemez. SPK’daki olaylar sorulacak. Çok kuvvetli yolsuzlukları araştırma komisyonumuz var. ”

HDP’YLE TEMAS

“HDP ile temas konusunu ikiye ayırmak lazım. Partiler diğer partilerle ilişkilerini kendi iradeleriyle sürdürür. Bizim görüşmemizi terör gibi yansıtıp AKP heyet gönderdi. Bahçeli de bunu meşru gördü. Onların kurduğu her ilişki meşru. Bizim temasımız kuşkulu. Ama Altılı Masa olarak sadece HDP ile değil. Hiç bir siyasi parti ile temasa girilmedi.”