Ahmet Davutoğlu: Erdoğan’ın talimatıyla bana darbe yaptılar

Yayın tarihi: 5 Şubat 2022 Cumartesi 10:15 pm - Güncelleme: 5 Şubat 2022 Cumartesi 10:15 pm

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, kendisine darbe yapıldığını söyleyerek, “Bu darbe Erdoğan’ın talimatıyla yapıldı Erdoğan’ın bilgisi dışında bu yapılamazdı” dedi.

Halk TV ekranlarında Suat Toktaş’ın moderatörlüğünde yayınlanan Liderler Özel Söyleşisi’nin bu akşamki konuğu Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu oldu.

Ahmet Davutoğlu, Suat Toktaş’un gündeme dair sorularını yanıtladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun büyükelçiler ile yaptığı görüşmelerin eleştirilmesine tepki gösteren Davutoğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçmişini hatırlattı.

Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’da kar yağışı sürerken önceden planlanmış olan İngiliz Büyükelçi Dominick Chlcott ile balıkçıda görüşmesi AKP’liler tarafından algı operasyonları için kullanılmıştı.

Ahmet Davutoğlu, “Sayın Erdoğan da belediye başkanıyken büyükelçilerle görüştü. Görüşmesi çok normal. Kimse buradan bir dış mihrak çıkarmasın. Açıkçası görüşmenin zamanlaması tartışılıyor. Bu görüşme afet döneminde olmasaydı daha iyi olurdu. Ama MOBESSE meselesi çok ciddi bir konudur” dedi.

Erdoğan, İBB Başkanı olduğu dönemde ve siyasi yasağı sürerken büyükelçilerle görüşmüş ve büyükelçilerden siyasi hayatında açık destekler almıştı.

Davutoğlu’ndan Ahmet Hakan’ın ‘Küçük felaket’ sözlerine sert cevap!

ERDOĞAN’A GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, koronavirüse yakalanan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a geçmiş olsun dileklerini şu sözlerle iletti:

Her şeyden önce Sayın Erdoğan’a ve eşine acil şifalar diliyorum. Nihayet hepimiz insanız. İnsan olma vasfını unuttuğumuzda her şey anlamsızlaşır.

Bizim geçmiş olsun dememiz normal. Sayın Cumhurbaşkanı’nın teşekkür etmesi de insani bir tutumdur. Bunun normal olması gerekir. Bu vesile ile güzel bir başlangıç olur.

‘ÇOK KRİTİK BİR EŞİKTEYİZ, HAZIRLIKLI OLMALIYIZ”

Ahmet Davutoğlu seçim ittifakları üzerine de değerlendirmelerde buulndu.

Davutoğlu, seçim ittifakının neden gerekli olduğunu “Türkiye’nin sorumluluğu hepimizin üzerinde. Hazırlıklı olmak lazım. Millet ittifakına katılımımız ortada seçim olmadığı için öyle bir durum yok. Cumhurbaşkanlığı Sistemi ittifakları zorunlu hale getirdi. Cumhurbaşkanlığı Sistemi birçok şeyin doğasını bozdu. Seçimlere kadar bekleyip bir ittifak yapmaktansa bir vizyoner ittifaktan yanayız ve buna hazırlık yapıyoruz. Çok kritik bir eşikteyiz. Kimse parti ya da kişisel çıkarlarını öne koyamaz.” sözleri ile açıkladı.

“SEÇİME KADAR NE YAPACAĞIMIZ ÖNEMLİ”

Erken ya da baskın seçim olabileceğini belirten Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

Cumhurbaşkanlığı Sistemi demokrasinin katılımcı niteliğini yok eden bir sistemdir. Yüzde 51 alan yüzde 49’a yaşama şansı tanımıyor. Bu doğru değil.

Bugün için 6 partinin ittifakı söz konusu. Biz bu ittifakı detaylandırıyoruz. Oturup konuşacağız. Asıl bizim seçime kadar ne yapacağımız önemli.

Sayısal artış olacak ama bu yetmez. Bunun içeriği ne olacak? Onu netleştireceğiz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin aksaklıkları ortaya daha net şekilde çıktı. Artık Türkiye’nin kurumlarının yeniden inşa edilmesi gerekecek”

Davutoğlu başbakanlıktan alınma nedenini açıkladı

MİLLET İTTİFAKI’NIN İSMİ DEĞİŞTİRİLECEK Mİ?

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Millet İttifakı’nın adı ve işlevi ile görüşmeler hakkında da bilgi verdi.

Davutoğlu, “Şu ana kadar bu çerçeveye olumsuz yaklaşan olmadı ve süreç işliyor. Türkiye’de erken seçim bir anda ilan edile bilinir. O seçim telaşına girmeden elimizde ne varsa ortaya koymalıyız. Millet İttifakı’nın adının değiştirilmesi için konuşuyoruz. Masada farklı isimler var ama bunu açıklamam doğru olmaz” değerlendirmesinde bulundu.

İttifak çalışmaları hakkında açıklamalar yapan Davutoğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Her hangi bir kesimi dışlamadan yeni bir döneme hazırlık yapıyoruz. Seçim olduğunda partiler kazanır kaybeder ama hiçbir kesim bu seçimi biz kaybettik dememeli. AK Parti’ye oy veren kesimler için de diğer partilere oy veren kesimler için de öyle olmalı. Biz bu siyasal iklimi oluşturmak için çalışıyoruz.

1 ay içinde ciddi bir mesafe aldık. En önemlisi bütün siyasilerin birbirine güven duymasıdır.

Sayın Kılıçdaroğlu’nun anlayışını takdir ediyorum. Eşitler arası bir ilişki olmalı. Türkiye’yi inşaa edecek olan da budur.

Cumhurbaşkanlığı adaylığını ne kadar çok konuşulursa o kadar çözümsüzleşir
Şu anda Cumhurbaşkanlığı adaylığı ne kadar çok konuşulursa o kadar çözümsüzleşir. Bazı şeyler konuşarak bazı şeyler de konuşmayarak çözülür.

Ben şahsen Cumhurbaşkanı’nın itibarını hep korudur. Ama siyasetini eleştirdim. Hiçbir yerde şahsileştirmedim. Şahsi olarak Cumhurbaşkanı’nı hedef almadım.

“BANA DARBE YAPTILAR”

Bana darbe yaptılar. Bu darbe Erdoğan’ın talimatıyla yapıldı Erdoğan’ın bilgisi dışında bu yapılamazdı.

2018’de Sayın Erdoğan’a AK Parti Genel merkezinde dahi insanlar dinleniyoruz diyerek telefonlarını dışarda bırakılıyorsa Türkiye’yi siz düşünün demiştim. Türkiye’de özel hayatın gizliliği ve insanların kendisini güvende hissetmesi çok önemli.

“ERDOĞAN DA BELEDİYE BAŞKANIYKEN BÜYÜKELÇİLERLE GÖRÜŞTÜ”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’da kar yağışının etkili olduğu sırada İngiliz Büyükelçi Dominick Chlcott ile yaptığı görüşmeye ilişkin Davutoğlu “Sayın Erdoğan da belediye başkanıyken büyükelçilerle görüştü. Görüşmesi çok normal. Kimse buradan bir dış mihrak çıkarmasın. Açıkçası görüşmenin zamanlaması tartışılıyor. Bu görüşme afet döneminde olmasaydı daha iyi olurdu. Ama MOBESSE meselesi çok ciddi bir konudur” ifadelerini kullandı.