Ahmet Davutoğlu “Diyanet’i kapatacaklar” iddiasına yanıt verdi

Yayın tarihi: 27 Nisan 2023 Perşembe 2:15 pm - Güncelleme: 27 Nisan 2023 Perşembe 2:15 pm

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “ Herhangi bir metinde Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kaldıracağımıza dair söz var mı? Ortak Politikalar metnimiz var. Orada var mı, yok” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, seçim kampanyası kapsamında partisinin Antalya İl binasını ziyaret etti. Ahmet Davutoğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Millet İttifakı’nın iktidar olması durumunda Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kapatacakları yönündeki iddiasına yanıt verdi.

Davutoğlu, “Hepimizin umudu ramazan ayında seçim tansiyonu düşük, birlik ve beraberlik ortamının yükselmesiydi. Sultanahmet Camii’nin avlusundan bir ses yükseldi. Camilerimiz bütün inananların, vatandaşlarımızın ortak alanıdır. Bayramın 1’inci günü, Sayın Cumhurbaşkanı oradan bütün milletin yüreğini yaralayan şekilde seslendi ve açıkça siyaset yaptı. Siyaset her yerde yapılabilir ama asla camiye ve kışlaya sokulmamalı ilkesi, hepimizin benimsediği ilke. Orada ‘Bunlar Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kaldıracakmış’ dedi. Herhangi bir metinde Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kaldıracağımıza dair söz var mı? Ortak Politikalar metnimiz var. Orada var mı, yok” dedi.

Davutoğlu’ndan ‘Alevi’ videosu yorumu! “Özgüvenli bir cevaptı”