Ahmet Atakan’ın annesi: Katillere katil dediğim için yargılanacağım

Yayın tarihi: 12 Ocak 2020 Pazar 1:27 pm - Güncelleme: 12 Ocak 2020 Pazar 1:27 pm

Gezi Direnişi sırasında Hatay’da düzenlenen eylemlerinde polisin müdahalesi sonucu yaşamını yitiren ve ölümü aydınlatılamayan 22 yaşındaki Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan hakkında “Devletin askeri veya Emniyet teşkilatını alenen aşağıla” suçlamasıyla iddianame düzenlendi.

Gezi Direnişi sırasında Hatay’da ODTÜ’ye destek eylemlerinde polis müdahalesi ile öldürülen Ahmet Atakan’ın ailesi yaklaşık 7 yıldır adalet arıyor.

Atakan’ın ölümü ile ilgili soruşturma ise bir türlü tamamlanamadı. Ancak Atakan’ı anmak için yapılan törenlere katılanlar hakkında onlarca dava açıldı. Şimdi ise Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan sanık oldu. 13 Şubat’ta yargıç karşısına çıkacak olan acılı anne, “Katillere katil dediğim için yargılanacağım. İçim yanarken bana dava açılması çok acı” dedi.

Anne Atakan’ın İstanbul’da 18 Ekim 2015’de polisin evlerine düzenlediği operasyonda polis kurşunuyla katledilen Dilek Doğan’ın ölüm yıl dönümünde sosyal medyadan yaptığı paylaşım nedeniyle 2019 Kasım ayında gözaltına alıp serbest bırakıldı. Hakkında açılan soruşturma sonucu düzenlenen iddianamede Emsal Atakan’ın, “Devletin askeri veya Emniyet teşkilatını alenen aşağıladığı” öne sürülerek cezalandırılması istendi. Atakan 13 Şubat tarihinde Hatay Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkacak.

‘KATİLLERE KATİL DEDİM’

Cumhuriyet’ten Seyhan Avşar’a açıklamalarda bulunan Emsal Atakan, “Yıllardır başka gençler öldürülmesin, katiller yargılansın diye adalet istedim. Adalet herkese lazım olacak. Yüreğim yanıyor, ben bir anneyim. 6 yılı aşkındır oğlum kara toprağın altında ama katiller geziyor. ‘Emri ben verdim’ diyenler oldu. Oğlumun davası bile açılmadı. Ben bir anne olarak katillere katil dediğim için yargılanacağım. İçim yanarken bana dava açılıyor. Bu çok acı. Neden yargılanacağım? Dilek Doğan’ı öldürenlere katil dediğim için. Katile katil denilmez mi?” dedi.

Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi Avukat Tamer Doğan ise sosyal medyadan yaptığı açıklamada Emsal Atakan’ın yargılanacağı davaya kamuoyunun sahip çıkması için çağrıda bulundu.

Doğan, “Tıpkı Çorlu tren katliamında olduğu gibi asıl sorumlular ve katiller yerine mağdurlar ve aileler yargı önüne çıkarılıyor” dedi.