Sosyal medyada çok konuşulmuştu! İşte Ahmet Altan Kılıçdaroğlu fotoğrafının perde arkası

Yayın tarihi: 6 Kasım 2019 Çarşamba 4:29 pm - Güncelleme: 6 Kasım 2019 Çarşamba 4:41 pm

Altan kardeşler ve Nazlı Ilıcak’ın tahliyelerinin ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun bu fotografı sosyal medyaçok konuşulmuş ve tepki almıştı. Herkesin paylaştığı Ahmet Altan Kılıçdaroğlu fotoğrafının perde arkasını ortaya çıktı.

Altan kardeşler ve Nazlı Ilıcak’ın yargılandığı FETÖ’nün medya yapılanmasına ilişkin görülen davada karar çıktı. Mehmet Altan’ın beraati, tutuklu sanıklar Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak’ın ise tahliyeleri tepkilere neden oldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki yurtsever, cumhuriyetçi subayların tasfiye edilip yerlerine Fethullahçı teröristlerin yerleştirilmesi açısından önemli bir durak olan kumpas davalarında kritik roller üstlenen Ilıcak ve Altan’ın serbest kalması toplumun vicdanını yaraladı.

Ancak Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan’ın tahliyelerini olumlayan bir açıklama yapmıştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda Nazlı Ilıcak ve Ahnet Altan’ın tahliye olmasına ilişkin ‘Bazı gazeteci arkadaşlarımız tahliye oldular. Ama yetmiyor hapiste gazeteci yazar avukat düşünce suçlusu olmaz” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak’ı düşünce suçlusu kategorisine alarak tahliyelerini savunması eleştirilere neden oldu. Bu açıklamaların ardından sosyal medyada bir fotoğraf yayılmaya başlamıştı.

Fotoğrafta tahliye olan Ahmet Altan ile Kemal Kılıçdaroğlu kucaklaşıyor.

Çok sayıda kumpas mağduru bu fotoğrafa tepki gösterirken Kılıçdaroğlu, sert eleştirilerin hedefi oldu.

Balyoz Kumpas mağduru Ali Türkşen fotoğrafı paylaşarak “Dünden beri bu fotoğrafa bakıyorum, anlamlandırmaya çalışıyorum, yapamıyorum. Hayata hangi pencereden, hangi bakış açısıyla bakmak lazım ki bu fotoğrafı anlayışla karşılayabilelim. Mehmet Baransu neden hapiste, kucaklanmayı en fazla hak eden kişi o değil mi bu durumda?” dedi.

Peki işin aslı ne?

Fotoğrafın çekilme tarihi 2015…

CHP lideri Kılıçdaroğlu Çetin Altan’ın ölümü nedeniyle Ahmet Altan ve Mehmet Altan’a taziye ziyaretinde bulunmuştu.

İşte o ziyaretten kareler:

 

Foto: Mehmet Altan ve Ahmet Altan’a taziyelerini iletti

Foto: Kılıçdaroğlu, seçim kampanyası programları nedeniyle cenaze törenine katılamamasından dolayı duyduğu üzüntüyü ifade etti.