Ahmed Arif’in Diyarbakır’daki yıkılmış evi ortaya çıktı

Yayın tarihi: 31 Mart 2021 Çarşamba 2:47 pm - Güncelleme: 31 Mart 2021 Çarşamba 2:47 pm

Şair Ahmed Arif’in Diyarbakır Sur’da yer alan evi, ‘Ahmed Arif’in Hasreti’ belgeseli ile ortaya çıktı. Şairin doğduğu evin bir kısmının yıkılmış olduğu görüldü.

Hasretinden Prangalar Eskittim, Otuzüç Kurşun ve Leylim Leylim gibi şiirleriyle tanınan şair Ahmed Arif’in hayatı belgesel film oldu. Gazete Duvar’da yer alan habere göre, Gazeteci Dilek Gül’ün yönettiği belgesel film çalışmaları sırasında şairin Diyarbakır’ın Sur bölgesinde yer alan evi de ortaya çıktı. Fatih Paşa Mahallesi, Yağcı Sokak’ta bulunan evin bir kısmının yıkıldığı, bir kısmının ise hala ayakta olduğu görüldü.

BELGESELİN İLK GÖSTERİMİ ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE

Şairin hayatının anlatıldığı belgesel filmde Ahmed Arif’in hayatının geçtiği kentler, okuduğu okullar ve gözaltında işkence gördüğü yerlerin çekimleri de var. Belgeselde Ahmed Arif’in oğlu Filinta Önal dahil şairin hayatında yer edinmiş birçok isim ile şairin edebiyatı üzerine araştırma yapanların anlatımları yer alıyor. ‘Ahmed Arif’in Hasreti ‘belgesel filminin ilk gösterimi şairin 30. ölüm yıldönümü olan 2 Haziran’da Diyarbakır Forum Sineması’nda yapılacak.