Ahlen Uyum Meclisine adaylık süreci başladı

Yayın tarihi: 13 Mart 2020 Cuma 2:45 pm - Güncelleme: 13 Mart 2020 Cuma 2:52 pm

13 Eylül 2020 tarihinde Almanya’ da göçmenlerin en yoğun yaşadığı Kuzey Ren Vesfalya Eyaletinde Yerel seçimler ile birlikte göçmenler ve Alman siyasi partilerinin yolladığı meclis üyelerinden oluşan Uyum Meclislerinin seçimleri de yapılacak.

Mehmet Tanlı

Bu seçimler için 55 bin nüfuslu ve nüfusunun dörtte biri göçmen olan 9 bine yakın Türk kökenli vatandaşımızın yaşadığı eski madenci kenti olan Ahlen’ de Adaylık Başvuru süreci başladı. Uyum Meclisine seçilmek isteyenler Ahlen’ de Temmuz ayı başına kadar Listeleriyle yada Bireysel olarak Aday olabilecekler.

Ahlen Belediyesi Uyum Sorumlusu ve Uyum Meclisi İdari Müdiresi Christiane Heueser’ in organizesiyle katılım olursa Aday Adayları için seminerde düzenlenecek. Bu seminerde yerel İdareler, Uyum Meclislerinin işleyişleri, hakları, sorumlulukları ve Kamuoyu çalışması gibi konuları içeren uzmanlaştırıcı konular işlenecek.

Chritiane Heuser

’’ Uyum Meclisine ve Uyumla ilgili tüm çalışmalara çok önem veren Belediyemiz Uyum Meclisine güçlü Adayların girmesini arzulamaktadır. Bu konuda Adayları ve seçmenleri her konuda bilgilendirmek için iş arkadaşım Mehmet Tanlı ile Derneklere, İnanç Kurumlarına gidiyoruz ama Dernekleree üye olmayıpta Aday olmak isteyenleride Belediye’ de bireysel olarak bilgilendirebiliriz. ‘’ dedi.

Şu anki Uyum Meclisi Başkanı İlkay Danışmaz ve Belediye Başkanı Dr. Alexander Berger’ de Uyum Meclisinin Almanlarla Göçmenler arasında bir köprü vazifesi gördüğünü belirtti. çalışmalarını överek 18 yaşını bitirmiş, en az 1 yıldır Almanyada ve 3 ay’ da Ahlen’ de ikamet eden tüm Göçmenleri hem birer seçmen olarak geniş biçimde seçimlere katılmaya hemde Aday olmaya çağırdılar.

Bu konuda Detaylı Bilgi vermek, Broşür yada başvuru Formu almak için ilgi duyan Adayları Uyum Ekibi Rathaus Ahlende 540 yada 543 Nolu Bürolarda beklemekte olup Tel. 59305 yada 59745 yada Elektronik posta yoluyla sorumlu memurlara [email protected] ve [email protected] ulaşabilirler..