Ağrı’da şehit olan er KHK mağduru çıktı!

Yayın tarihi: 23 Ekim 2019 Çarşamba 12:15 pm - Güncelleme: 23 Ekim 2019 Çarşamba 6:17 pm

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde şehit olan er Zekeriya Altunok’un KHK ile ihraç edilen eski bir polis memuru olduğu öne sürüldü.

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde, İran sınırında devriye gezen zırhlı araca 20 Ekim’de PKK’lılar tarafından roketli saldırı düzenlenmiş, saldırıda yaralanan er Zekeriya Altunok dün şehit olmuştu. Altunok, Hürriyet Gazetesi muhabiri İsmail Saymaz’ın iddiasına göre KHK ile ihraç edilen eski bir polis memuru.

İlçenin İran sınırındaki Şehit Piyade Er Haşim Türkoğlu Karakolu ile Kozlu Üs Bölgesi arasında devriye gezen askerlerin bulunduğu zırhlı araca teröristlerce düzenlenen roket saldırısında ağır yaralanan er Zekeriya Altunok (32), tedavi gördüğü Iğdır Devlet Hastanesinde Yoğun Bakım Servisine alınmış, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düşmüştü.

Hürriyet Gazetesi muhabiri İsmail Saymaz’ın iddiasına göre şehit Atunok, KHK ile mesleğinden ihraç edilen eski bir polis çıktı. Saymaz Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, iki çocuk babası olan Altunok’un ihraç edildikten sonra 16 ay hapis yattığını, bedelli parası bulamadığı için de askerliğini er olarak yaptığını yazdı.