Ağbaba’dan Yapıcıoğlu’na ‘Türkiye bayrağı’ tepkisi: 84 milyonun bayrağını içine sindirememiş meczup

Yayın tarihi: 25 Nisan 2023 Salı 3:12 pm - Güncelleme: 25 Nisan 2023 Salı 3:12 pm

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun “Türk bayrağı yerine Türkiye bayrağı denmeli” sözlerine tepki gösterdi. Ağbaba, “84 milyonun bayrağını içine sindirememiş bir meczupla karşı karşıya Türkiye” ifadelerini kullandı.

AKP listelerinden seçime giren HÜDA PAR lideri Zekeriya Yapıcıoğlu katıldığı bir canlı yayında “Seçilince yemin edecek misiniz” sorusuna “Bakacağız” diye yanıt vedi. Yapıcıoğlu, “Birileri ısrarla ‘Türk bayrağı’ dediğinde, aynı birileri gidip öbür taraftan Kürt’ü kışkırtıp, ‘Bu Türk’ün bayrağı, senin bayrağın nerede? Sen de bir bayrak edin’ diye sıkıştırıyor. Türk bayrağı yerine ‘Türkiye bayrağı’ denmeli. Ülkelerin bayrağı olur ve bu ülkenin adı Türkiye Cumhuriyeti” ifadelerini kullandı.

“HALAYIN BAŞINDA ERDOĞAN, BİR TARAFTA HÜDA PAR, BİR TARAFTA DSP YANINDA MHP”

Yapıcıooğlu’nun açıklamalarına CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’dan tepki geldi. Ağbaba, bugün CHP Tunceli İl Başkanlığı’nda yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Allah’ın sopası yok ki bunları ne hale getirdi. Bir tarafta halayın başında Erdoğan, sonunda HÜDA PAR, yanında DSP, yanında kim var? Bahçeli var. Hep beraber el ele, kol kola vermişler. Bizi masa olarak eleştirenler, şimdi beş benzemeze dönüşmüş durumda. Dün akşam HÜDA PAR’ın genel başkanı diyor ki ‘Türk bayrağı olmaz’ diyor, ‘Türkiye bayrağı’ olmalı diyor. Arkadaşlar Türk bayrağını tartışmaya açmış durumdalar. ‘Yemin edecek misiniz’ diyor, ‘Bakacağız’ diyor. Bize laf söyleyenler, ittifakımıza laf söyleyenler, hâlâ Türkiye Cumhuriyeti’nin 84 milyonun bayrağını içine sindirememiş bir meczupla karşı karşıya Türkiye.

“TERÖR ARIYORLARSA İÇLERİNE BAKSINLAR”

Karşımızda ülkenin bayrağına, ülkenin bütünlüğüne karşı bir ittifakın mensubu var. TBMM’de yemin etmeyecek bir siyasi parti genel başkanı var ve Cumhur İttifakı’nın da ortağı. Bunu herkes duysun. Gaffar Okkan cinayetini, domuz bağını hatırlayın. Terör arıyorlarsa, terörist arıyorlarsa, şiddeti savunanları arıyorlarsa içlerine baksınlar, aynaya baksınlar. Bunun akıl hocası Tayyip Erdoğan. Beraber mitinglere çıkıyorlar.

Türk bayrağını içine sindirememiş, Türkiye Cumhuriyeti’ni içine sindirememiş bir meczubun içinde olduğu ittifakı da kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.”

 

Hüda Par lideri Yapıcıoğlu hem Anayasa’yı hem de Türk Bayrağı’nı hedef aldı