Ağbaba: Yazıklar olsun gözümüzden sakındığımız polisimizi, askerimizi Katar’a gönderenlere

Yayın tarihi: 10 Aralık 2021 Cuma 5:39 pm - Güncelleme: 10 Aralık 2021 Cuma 5:46 pm

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba Katar’da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası’nda Türkiye’den 3 bin 250 polisin korumalık yapmasına tepki göstererek “Yazıklar olsun gözümüzden sakındığımız polisimizi, askerimizi Katar’a gönderenlere” dedi.

Veli Ağbaba Türk polisinin Katar’a gitmesini eleştirerek şunları söyledi:

“Türkiye’de yoksulluk var, Türk lirası tarihinin en değersiz gülerini yaşıyor. Bizim hükümet bu krizde neyi satacağımızı şaşırdık, satacak bir şey daha bulduk: Polisimizi Katar’ın emrine veriyoruz ve İçişleri Bakanı bunu müjde olarak veriyor, 3 bin 250 polisimizi Katar’a gönderiyoruz diyor. Bununla övünüyorlar. İhraç edecek bir şeyimiz kalmadı, polisimizi ihraç ediyoruz. Katar’a Tank Palet Fabrikasını vermiştik şimdi de emniyet teşkilatımızı veriyoruz. Polis teşkilatı İçişleri Bakanlığı’na bağlı olarak bu ülkenin güvenliğini sağlamakla görevlidir. Bir zamanlar Osmanlı’ya bağlı bir köy konumundayken Katar, şimdi Türkiye’nin tamamına sahip olacak hale gelmiştir. Yazıklar olsun bunlara. Yarın öbür gün ülkede bir terör saldırısı olsa bunların sorumlusu hükümettir.” dedi.

Süleyman Soylu açıkladı! 3 bin çevik kuvvet personeli Katar’a gidecek

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Katar ziyaretinde dev turnuvada Türk polisinin güvenliği sağlaması için anlaşma yapıldığı belirtilmişti. Anlaşmaya göre, Katar’da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası’nda Türkiye’den 3 bin 250 polis görev alacak. 

Türk polisi Katar’a gidiyor