Ağbaba: CHP’den istifa eden bu siyasal İslamcılar’ı kim getirdiyse bedel ödemeli

Yayın tarihi: 19 Haziran 2023 Pazartesi 1:21 pm - Güncelleme: 19 Haziran 2023 Pazartesi 1:21 pm

CHP Milletvekili Veli Ağbaba “Yılardır birileri CHP’ye sağcı ve siyasi İslamcı siyasetçileri getiriyor. Bu siyasetçiler hep CHP’yi yarı yolda bırakmış ve CHP’ye zarar vererek CHP’den ayrılmışlardır. Bu sağcı siyasetçileri CHP’ye getirenler bedel ödemelidir” dedi.

CHP’nin ağır toplarından olan Parti Meclisi Üyesi ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP’de uzun süre siyaset yapan ve “İki turda da Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’ye oy vermedim” diyerek istifa eden Abdüllatif Şener’in açıklamalarıyla yeniden başlayan tartışmalara değindi, sert konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu ile Ümit Özdağ arasında sürpriz görüşme

‘CHP’YE BÜYÜK ZARARLAR VERİYOR’

Ağbaba şunları kaydetti: “Abdullatif Şener tekrar Milletvekili adayı gösterilmeyince yaptığını bütün Türkiye göndü. CHP’ye ve Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermediğini açıkladı. CHP’ye bir çok suçlamalarda bulunarak istifa ettiğini açıkladı. Bu zihniyetteki siyasetçiler yılardır CHP’ye büyük zararlar veriyor. Kim Abdullatif Şener’i CHP’ye getirdi ise ondan hesap sorulmalı ve bedel ödemelidir. CHP’yi bu duruma düşürmek asla kabul edilmez.”

İYİ Parti’de üst düzey bir istifa daha!

‘BEDEL ÖDEMELİ’

Ağbaba açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Abdullatif Şener en son örnek, yakın geçmişte Aydın Ayaydın örneği var, Sinan Aygün örneği var bunlardan ders alınmadı. Bunları gibi bir çok siyasetçi geçmişte CHP içine sokularak hep CHP’ye zarar verildi ve bu siyasetçiler hep CHP’ye oy kaybettirdiler. Bir CHP’li olarak şunu çok net söylüyorum. Geçmişte Sinan Aygün’ü, Aydın Ayaydını bugün Abdullatif Şener’i kimler CHP’ye getirip CHP’ye bu kötülüğü yaptıysa onlar mutlaka bedel ödemeli. Ama görüyoruz ki hal bu konuda bir tek adım atılmadı bu mantık asla kabul edilmez.”

Milyonların gözleri bu toplantıda! Asgari ücret tespit toplantısından sonuç çıkmadı

‘AKP İLE İŞBİRLİĞİ YAPMAYACAĞI GARANTİSİNİ KİM VEREBİLİR’

Ağbaba CHP listelerinden seçilen DEVE, Gelecek ve Saadet Partili milletvekillerinin de yarın CHP’ye zarar verebileceğini belirterek “Bizim listelerimizden 30’dan fazla milletvekili seçildi ve anında CHP’de istifa ettiler. Her gün bu milletvekillerinden farklı açıklamalar geliyor ve yarın CHP aleyhine de açıklamalarda bulunacaklar CHP’nin karşısında bile durabilirler. Bu milletvekillerinin yakın gelecekte AKP ile işbirliği yapmayacağı garantisini kim verebilir bu durumlar ve bu gerçekler hep CHP’nin kurumsal kimliğine zarar veriyor ve oy kaybına neden oluyor. Tekrar ediyorum CHP’ye zarar veren, CHP’yi yarı yolda bırakan ve mantık dışı açıklamalar yaparak CHP’den istifa eden bu sağcı, siyasal İslamcı siyasetçileri kim ya da kimler CHP’ye getirdiyse bedel ödemelidir” ifadelerini kullandı

Seçim bitti, TOGG rafa kalktı: Yeni bakanın favorisi Mercedes