Agah Beyoğlu rolü ile ödül aldı

Yayın tarihi: 27 Kasım 2019 Çarşamba 7:12 am - Güncelleme: 27 Kasım 2019 Çarşamba 12:18 pm

47. Uluslararası Emmy Ödülleri etkinliği geçtiğimiz gün büyük bir çoşku ile düzenlendi. Türkiye’den ilk defa Haluk Bilginer gibi oldukça sağlam bir adayın çıktığı 47. Uluslararası Emmy Ödülleri, ülkemizin göğsünü kabarttı. 47. Uluslararası Emmy Ödülleri’nde Şahsiyet dizisindeki Agah Beyoğlu rolüne hayat veren Bilginer, En İyi Erkek Oyuncu ödülünün sahibi oldu.

Netflix Aralık ayında hangi dizi ve filmlere ev sahipliği yapacak?

İngiltere’den Christopher Eccleston (BBC – Come Home); Brezilya’dan Raphael Logam (Barry Company – Impuros) ve Almanya’dan Jannis Niewöhner’ı (Amazon – Beat) geride bırakan Bilginer, son yıllardaki en iyi performansı sergiledi diyebiliriz.

Bilginer, ödülü aldıktan sonra yaptığı açıklamada, ”Çok iyi hissediyorum. Kendimden çok Türkiye’ye bu ödül gittiği için çok mutluyum. Çok severek, beğenerek yaptığımız bir işin başkaları tarafından da uluslararası bir platformda takdir edilmesi ve ödülle taçlandırılması çok mutlu edici bir şey. Çok mutluyum.” ifadelerini kullandı.

Haluk Bilginer

Şahsiyet dizisinde sergilediği alzheimer rolü ile büyük beğeni toplayan usta sanatçı, bu sayede ülkemizi bir kez daha gururlandırdı. Eğer son yıllarda Türk dizilerinin sıradanlığından sıkıldıysanız ve gerçekten “oyunculuk” görmek istiyorsanız; başrollerinde Haluk Bilginer, Cansu Dere ve Hümeyra’nın oynadığı Şahsiyet’i mutlaka izlemenizi öneriyoruz.

Sondaki plot twist’i ile yok artık dedirten dizinin, son yıllarda izlediğimiz en iyi Türk yapımı olduğunu belirtelim. Umarız bu tip gerçek oyunculuk gerektiren yapımların sayısı artar ve toplum da artık kaliteye önem verir de ulusal arenada daha fazla ödül kazanabiliriz.