Ağaç katliamları devam ediyor! ‘Memleketin akciğeri kesiliyor’

Yayın tarihi: 3 Aralık 2019 Salı 11:55 am - Güncelleme: 3 Aralık 2019 Salı 11:55 am

AKP döneminde hız kazanan ağaç katliamları devam ediyor. Kaz dağlarındaki ağaç tahribatının tartışmaları devam ederken şimdi de Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde bulunan Borcam Madencilik AŞ’ye ait silis kumu ocağının Kandilli – Terzi köyü arasında binlerce ağacı Cevher ayrıştırma tesisi için kestiği belirtildi.

Kimyasal atık iddialarıyla da gündeme gelen ocak, Alacaağzı Sahili’ni çamur gölüne çevirdi. Cevher ayrıştırma tesisi için Kandilli-Terzi köyü arasında binlerce ağacın kesildiğini söyleyen yurttaşlar, kurumuş ağaçların kesilmesinin bile cezalandırıldığı bölgede maden için binlerce ağacın kesilmesi için çıkan yasal izne tepki göstererek “Memleketin akciğeri kesiliyor, kimsenin sesi çıkmıyor” dediler.

Borcam Madencilik’in maden için işletici firma olarak Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan Ereğli, Zonguldak, Bartın Amasra bölgelerine kadar uzanan ormanlık bölgenin tamamını bu madeni çıkarmak için kiraladığı öne sürüldü. Borcam’ın, 08.07.2009 tarihinde bölge halkını yeterince bilgilendirmeden silis kumu ocağı ve silis kumu hazırlamak isteğiyle ÇED raporu aldığı belirtildi.