Ağabeyi, Aysel Tuğluk’la son görüşmesini anlattı: Acil durumlar var

Yayın tarihi: 28 Mart 2022 Pazartesi 4:06 pm - Güncelleme: 28 Mart 2022 Pazartesi 4:06 pm

Beş yılı aşkın bir süredir cezaevinde tutulan ve demans teşhisi konulan eski HDP’li vekil Aysel Tuğluk‘un ağabeyi Alaattin Tuğluk kardeşi ile son görüşmesini anlattı, “Acil durumlar var, insani koridor açılsın” dedi.

Kocaeli Kandıra F Tipi Cezaevi’nde beş yılı aşkın süredir tutuklu bulunan ve burada demans teşhisi konulan eski HDP Milletvekili Aysel Tuğluk’un durumu ağırlaşıyor. Tuğluk’a ağabeyi Alaattin Tuğluk bugün bir ziyarette bulundu.

Ağabey Tuğluk, kardeşiyle son görüşmesinin detaylarını TELE 1’den Fırat Yeşilçınar’a anlattı ve tedavinin hastanede yapılması gerektiğini söyledi. Tuğluk, “Aysel bugün telefonu açarken de sandalyeye otururken de ağır hareket etti. Acil tedavi olması lazım” ifadesini kullandı.

Aysel Tuğluk’un beklenen ATK raporu çıktı! Cezai sorumluluğu tam

‘ACİL DURUMLAR VAR’

Tuğluk, şunları söyledi: “Kardeşim ile ilgili yapılmış başvurular var. Hastaneye de başvurular yapıldı. Fakat tahliyesine ilişkin bir rapor çıkmadı. Acil durumlar var. Ağır hareket ediyordu. Telefonu kullanırken ve sandalye kullanırken ağır hareketler yapıyordu. Ama asıl önemli olan hastalığın seyri. Bu bir evre. Ama yarın ne olacağını bilmiyoruz. Tam teşekküllü bir hastanede 1 ay ya da belli bir süre teşhis yapılsın. Onlar ne karar verirse biz kabul ediyoruz. Durumu ağırlaşırsa biz ne yapacağız, kime ne diyeceğiz? Bir tedavi süreci başlatalım. Hasta değilse zaten biz memnun olacağız.”

‘İNSANİ KORİDOR AÇILSIN’

Bir çağrıda da bulunan ağabey Tuğluk, “Ben ağabeyi olarak sesleniyorum. Ben kardeşimin dosyasına baktım. Dosya bomboş. Ama bu benim yorumum. Savaşlarda bile insani koridor açılıyor. Ben insani koridor açılsın istiyorum” diye konuştu.

Ağabeyi, Aysel Tuğluk’la son görüşmesini anlattı: Telefonu yerine koyarken bile zorlanıyor