Afşin Termik Santrali’nde göçük

Yayın tarihi: 20 Eylül 2024 Cuma 1:36 pm - Güncelleme: 20 Eylül 2024 Cuma 2:05 pm

Kahramanmaraş’ta Afşin Termik Santrali’nde göçük meydana geldi. Afşin Belediye Başkanı Koray Kıraç yaptığı açıklamada, ilk belirlemelere göre can kaybının olmadığını, ancak birkaç iş makinasında hasar olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesindeki Afşin Termik Santrali’nde göçük meydana geldi. İlk bilgilere göre göçük altın işçi olmadığı belirtildi. Göçükte iş makinesi ve bazı aletlerin kaldığı belirlendi. Göçüğe dün başlayan ve bugün de büyüyen çatlakların neden olduğu öne sürüldü.

“CAN KAYBI YOK, İŞ MAKİNELERİ ZARAR GÖRDÜ”

Afşin Belediye Başkanı Koray Kıraç, da yaptığı açıklamada, ilk belirlemelere göre can kaybının olmadığını, ancak birkaç iş makinasında hasar olduğunu söyledi. Elbistan Belediye Başkanı Erkan Gürbüz ise olay yerine giderek incelemelerde bulunacağını söyledi. Maden ocağında çalışan işçilerin çektiği görüntülerde iş makinalarının göçükle birlikte kaydığı görüldü.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan CHP Kahramanmaraş milletvekili Ali Öztunç, “Afşin Elbistan Termik Santrali linyit sahasında yine göçük meydana geldi. İlk bilgilere göre can kaybının olmadığı ifade edildi. Umarım herhangi bir kayıp olmaz.” ifadelerini kullandı.

DAHA ÖNCE DE GÖÇÜK OLMUŞTU

Afşin Elbistan Çöllolar Kömür Havzası’nda 10 Şubat 2011 tarihinde büyük bir göçük meydana gelmiş 9 işçi hayatını kaybetmişti. Aynı zamanda Afşin-Elbistan A Termik Santrali’nin kapasite arttırılması için 9 Nisan’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuruda bulunduğu ve ÇED sürecinin devam ettiği biliniyor.

Kaynak: ANKA