Afşin Hatipoğlu: Saldırıya uğradıktan sonra Sinan Ateş beni aradı

Yayın tarihi: 4 Temmuz 2024 Perşembe 2:57 pm - Güncelleme: 4 Temmuz 2024 Perşembe 4:55 pm

Haber: TELE1 Haber Merkezi

Avukat Afşin Hatipoğlu, saldırıya uğradıktan sonra Sinan Ateş ile gerçekleştirdiği görüşmeyi anlattı. Hatipoğlu, “Bana saldırı oldu 2021’de. Saldırıdan yarım saat sonra bir telefon, bir baktım Sinan Ateş arıyor” dedi. Hatipoğlu, “Eğer 30 Aralık 2022 tarihinde Sinan Ateş değil de ben öldürülseydim Sinan Ateş benim için başsağlığı mesajı bile yayınlamazdı” ifadelerini kullandı.

Silahlı saldırıda öldürülen Sinan Ateş’in faillerinin yargılandığı davanın ilk duruşması 4’üncü günde devam ediyor.  4. celsede konuşan Ayşe Ateş, şunları söyledi:

“Ben çok iyi biliyorum, ülkü ocaklarında, MHP’de süreç nasıl ilerler, aradaki ast üst nasıldır bilirim. O dönemde ülkü ocakları etiketiyle ‘Sinan Ateş kimleri dövdürdü, şu paylaşımı yaptı’ diye paylaşımlar yaptırdı. Evet Sinan Ateş bunları yaptı, yaptırdı. Aldım karşıma Sinan’ı ‘Sen akademisyensin, sana yakışıyor mu? Senin iki kızın var’ dedim. O da, ‘Ben MHP Genel Merkezi’nden gelen talimatları uyguluyorum. Eğer yapmazsam bana da dokunurlar’ dedi.”

TELE1’de Asıl Mesele programına konuk olan Afşin Hatipoğlu, “Ayşe Hanım’ın söylediği saldırıların ve tehditlerin bir tanesi bizzat bana Sinan Ateş tarafından zaten yaptırıldı” dedi.

Afşin Hatipoğlu, özetle şu ifadeleri kullandı:

“Ben bugüne kadar birçok şeyi anlattım ama anlatmadığımız da çok şey var. Onlardan bir tanesi de şimdi Sayın Ayşe Ateş ifade ettiği için ilk kez sizin ekranınız vesilesiyle anlatayım.

Rahmetli Sinan Ateş çok eskiden tanıdığım, bir dönem de yakın görüştüğüm, Ankara’da yaşadığım dönemde haftada en az 1-2 gün görüşürdüm. TÜRKAV ( Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı ) Ankara Şube Başkanı’ydım. O da Sayın İsmet Büyükataman’ın danışmanıydı. Bu vesileyle çokça görüşürdük kendi ortak geçmişimizden dolayı. O beni iyi tanır ben de onu iyi tanırdım. Yıllar geçti kendisi ocak genel başkanı oldu. Ama siyaseten bizim tavrımız, tarzımız değişti, başka yerlere evrildik. Ben 2019 seçimlerinde Sayın Ekrem İmamoğlu’nu destekledim. Ve bir tweet attım, bu tweette de ülkü ocaklarının adını kullandım. 

Ben dedim ki; ‘Eski bir ülkü ocakları başkanı olarak, bağımsız bir avukat vasfımla Sayın Ekrem İmamoğlu’nu destekliyorum’. Ve o tweet viral oldu. Bana bir telefon geldi. Sinan Ateş’in, o zaman ocak genel başkanı Sinan Ateş’in görevlendirdiği bir isim, o isim bende saklı, o isim yetkili ve görevli bir isimdi, şimdi lazım değil adı. “Bu tweetini sileceksin, Sinan Başkan’ın sana selamı var. Bizi zor duruma sokmasın kendisine karşı bir hamle veya uğraş içine girdirmesin. Ülkü ocaklarının adını kullanamazsın. Biz gereğini yaparız, bilgin olsun.” diye beni açıktan tehdit etti. Sonra bana saldırı oldu 2021’de. Saldırıdan yarım saat sonra bir telefon bir baktım Sinan Ateş arıyor.

İşte ‘Başkan geçmiş olsun’ filan… Dedim ki; ‘Ya Sinan Başkan ne geçmiş olsun ya bizi ilk tehdit ettiren sensin, bana ilk tehdidi yapan sensin. Adamların radarına soktun bizi, başımıza bu geldi. Şimdi gelmişsin bana geçmiş olsun diyorsun’ dedim. ‘Ya işte öyle değil’ falan filan… Sonra aramızda başka konuşmalar geçti. Ben de, ‘Esas sen kendine dikkat et. Biz işte 4-5 yumruk, birkaç tekme ile kurtardık sen kendine dikkat et’ dedim. O olaydan bir buçuk yıl sonra da bu hadise meydana geldi. Ayşe Hanım’ın söylediği saldırıların ve tehditlerin bir tanesi bizzat bana Sinan Ateş tarafından zaten yaptırıldı. Ben size daha farklı bir yorum söyleyeyim, artık madem her şey konuşuluyor, her şey açılıyor, iyice açılsın. Eğer 30 Aralık 2022 tarihinde Sinan Ateş değil de ben öldürülseydim Sinan Ateş benim için başsağlığı mesajı bile yayınlamazdı.”

Kaynak: HABER MERKEZİ