Afrika sıcaklıkları geri dönüyor! “Deniz sezonu uzayacak”

Yayın tarihi: 14 Eylül 2023 Perşembe 11:20 am - Güncelleme: 14 Eylül 2023 Perşembe 11:20 am

Meteorolojinin tahminlerine göre Batı ve Güney kesimlerde sıcaklık artacak. İstanbul’u iki gün boyunca sıcak hava bekliyor. Hava Forum sayfası da deniz sezonunun ekime kadar uzayacağını ve Afrika sıcaklıklarının geri döneceğini söyledi.

Meteoroloji uzmanlarından eylül ayıyla ilgili uyarı geldi. Uzmanlar gecelerin serin olacağını ama gündüzlerin Afrika sıcaklıklarıyla geçeceğini söyledi.

Milyonlarca insan dört gözle sonbaharı beklerken eylül ayı içinde şaşırtıcı bir açıklama geldi. Bir süre daha mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıklara maruz kalınacağı bildirildi.

AFRİKA SICAKLIKLARI DEVAM EDECEK

Sosyal medya hesabı üzerinden hava durumuna ilişkin açıklamalarda bulunan “Hava Forum” sayfası, yeni bir bilgilendirme yaptı. Paylaşımda Afrika sıcaklıklarının devam edeceğinin altı çizildi. Özellikle de bu yıl deniz sezonunun Ekim ayında da süreceği bildirildi.

Meteoroloji’den 10 kente sarı kodlu uyarı! İşte il il hava durumu…

“GECELERİ SERİN AMA GÜNDÜZLERİ YAZ UZAYACAK”

Hava Forum sayfası yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Afrikamsı sıcak havalar Eylül ayımızın gündüzlerini ele geçirmek istiyor. Bu yaz, deniz sezonu Akdeniz’de 15 Ekim’e kadar uzayacak gibi… Eylül mevsim normalleri üzerindeki sıcaklarla geçmesi bekleniyor. Kısacası geceleri serin olacak ama gündüzler için yaz biraz daha uzayacak.”

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, günlük hava durumu tahmin raporunu yayımladı.

Meteoroloji’nin son tahminlerine göre; Orta ve Doğu Karadeniz kıyı illerinin iç kesimleri ve Trabzon ile Ağrı’nın güney, Van’ın kuzey ve doğu, Hakkari’nin kuzey çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı tahmin ediliyor. Öte yandan hava sıcaklığının, Batı ve Güney kesimlerde, mevsim normallerinin 2-4 derece üzerine çıkacağı belirtiliyor.