AFP’nin foto muhabiri Bülent Kılıç işten çıkarıldı

Yayın tarihi: 26 Mart 2024 Salı 5:17 pm - Güncelleme: 26 Mart 2024 Salı 5:18 pm

Fransız haber ajansı AFP’de uzun süredir çalışan ödüllü foto muhabir Bülent Kılıç, tazminatsız olarak işten çıkarıldığını açıkladı.

Dünyanın en prestijli yarışmalarından biri olan World Press Photo’da 2014 yılında ödül alan ve Pulitzer’e aday gösterilen foto muhabir Bülent Kılıç, 22 yıldır çalıştığı Fransız haber ajansı AFP tarafından tazminatsız olarak işten çıkarıldı.

AFP’nin kararını sosyal medya hesabından duyuran Kılıç, “Şahit olarak gösterdikleri muhasebeci arkadaşımın bile haberi yokmuş, yazık üzüldü” dedi.

Kılıç, paylaşımında şunları söyledi:

“Tazminatsız işten kovuldum. Tam da her şey çok sıradan derken. Vahşi hayvanların içine doğduğu gibi doğdu içime. Bugün 26 Mart 2024, boğazı geçiyorum.”

TIME VE THE GUARDIAN’DAN ÖDÜL ALMIŞTI

Kılıç 2014’te Time dergisi ve The Guardian gazetesi tarafından “Yılın En İyi Fotoğrafçısı” seçilmişti. Tecrübeli foto muhabir, 2015’te Pulitzer ödüllerinin ”feature photography” kategorisinde “Suriye-Türkiye sınırında, küçük Kürt kasabalarındaki IŞİD saldırılarından kaçan Kürtlerin etkileyici fotoğrafları için” aday gösterilmişti.

Bülent Kılıç TELE1’e konuştu: Birkaç defa fırlatıldım, nefes almakta çok zorlandım

Kaynak: HABER MERKEZİ