Afganistan gelen Türk işçi: Uçakların altında ezilen insanlar vardı

Yayın tarihi: 16 Ağustos 2021 Pazartesi 7:24 pm - Güncelleme: 9 Ağustos 2022 Salı 10:52 am

FIRAT YEŞİLÇINAR | Afganistan’da Taliban’ın yönetimi ele geçirmesinin ardından Türk vatandaşları THY uçağıyla yurda getirildi. Afganistan gelen ve İstanbul Havalimanı’nda TELE1’e konuşan bir Türk işçi uçakların altında ezilen insanların olduğunu anlattı.

Taliban’ın Afganistan’ın başkenti Kabil’e girmesinin ardından ülkede bulunan Türk vatandaşlarının tahliyesini gerçekleştirmek üzere THY’ye ait TC-JJM kuyruk tescilli uçak, sabah saatlerinde Kabil Havalimanı’na indi. Dışişleri Bakanlığı’nın koordinasyonunda gerçekleşen tahliye uçuşuyla Kabil’den binen 324 yolcu İstanbul’a getirildi.

Afganistan’dan gelen ve İstanbul Havalimanı’nda TELE1’e konuşan Türk işçi Veysel Arıkan, uçakların altından ezilen insanların olduğunu anlattı ve şöyle dedi:

“Apar topar tahliye olduk, sivillere herhangi saldırı olmadı. Ancak halk ayaklandı. Havalimanında aşırı yığılma var, uçaklarından altında ezilen insanlar oldu. Havalimanı içinde ABD ve Türk askerleri vardı, kontrollü şekilde çıktık.”

Laiklik neden su gibi bir ihtiyaç? İşte yanıtı

GELENLERE ‘KARANTİNA KALACAKLARINA’ DAİR İMZA ATTIRILDI

Kabil’den gelen Türk vatandaşlarına koronavirüs önlemleri kapsamında İstanbul Havalimanı’na indikten sonra test yapılacağı ve gelen Türk vatandaşları bildirdikleri adreslerde karantinaya gireceği belirtildi.

Türk vatandaşları 7. günde yapılacak testin ardından negatif sonuç alanlar 10. günün sonunda karantinadan çıkabilecek. Gelenlere ‘karantinada kalacaklarına’ dair bir imza atılırken, vatandaşların imzadan sonra yakınlarına sarıldığı görüldü.

Afganistan’dan gelen THY uçağı İstanbul Havalimanı’na indi