Afgan uyuşturucu baronu Sanger Ahmadi, Bahçelievler’de yakalandı

Yayın tarihi: 9 Ekim 2021 Cumartesi 11:39 am - Güncelleme: 9 Ekim 2021 Cumartesi 12:36 pm

‘Lions-Cartel’ olarak bilinen uyuşturucu ve organize suç çetesi lideri Sanger Ahmadi ve 4 örgüt üyesi Bahçelievler’de yakalandı. Ahmadi’nin Türkiye’de olduğunu ilk TELE1 gündeme getirmişti.

Almanya’da 30’dan fazla suça karıştığı belirtilen ‘Lions-Cartel’ isimli uyuşturucu çetesinin lideri olduğu iddia edilen Sanger Ahmadi ve 4 örgüt üyesi Bahçelievler’de bir otele düzenlenen operasyonla yakalandı, sınır dışı edildi.

Ahmedi’nin sosyal medya hesapların yaptığı paylaşımlarda Türkiye’de olduğunun belirlenmesi üzerine, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Sanger Ahmadi’nin Bahçelievler’de bulunan bir otelde kaldığını belirledi.

Ekipler, önceki gün Ahmedi’nin kaldığı otele baskın düzenledi. Ahmadi ve çete üyesi oldukları belirtilen l J.Y., S.V., M.A.D. ve O.M. lobide gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki sorgusunun sürdüğü öğrenildi.

Sanger Ahmadi (Ortadaki) İstanbul’da olduğunu sosyal medya paylaşımıyla duyurmuştu

TELE1 GÜNDEME GETİRMİŞTİ

TELE 1’de yayınlanan ‘Zeynel Lüle ile Gerçeğin İzinde’ programına konuk olan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Ahmadi’nin Türkiye’de olduğunu gündeme getirmiş ve şunları söylemişti:

“Benim ülkemde hiç kimse haksız servetin hesabını soramıyor. Şu an Türkiye’de yönetilmeme durumu var. İstihbarat görevini yerine getiremiyor. Sanger Ahmadi Almanya’da bir uyuşturucu çetesinin yöneticisi. Alman polisini tehdit etmiş ve bu kişi Türkiye’de lüks gece kulüplerinde otellerde kalıyor. Instagram hesabında kurşunlarla fotoğraf paylaşıyor. İçişleri Bakanı senin görevin ne? Senin görevin büyükşehir belediyesi zabıtalarını darp etmek, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini tutuklatmak mı? Bu ülkeyi yönetemiyorsanız bırakın artık. Bu kişi ülkeye girdiyse polisler, yetkililer bunu araştırmak zorundadır.”

Almanya’yı alarma geçiren Sanger Ahmadi Türkiye’de