Afgan mülteci akınında skandal görüntüler! Savunma Bakanlığı’ndan skandal paylaşım

Yayın tarihi: 18 Temmuz 2021 Pazar 10:50 am - Güncelleme: 18 Temmuz 2021 Pazar 11:13 am

Türkiye’ye Afgan mülteci akını aralıksız sürerken, Milli Savunma Bakanlığı Türk-Afgan dostluğunu anlatan bir paylaşım yaptı. Sınırlar kevgire dönüştüğünü gösteren son görüntüler bu kez Niğde – Ankara yolu üzerinde ortaya çıktı. TIR’dan indirilen yüzlerce Afganlı ve Pakistanlı mülteciler köylere doğru koşarken, Savunma Bakanlığı’nın paylaşımı tepki çekti. Kardeşlik ilişkilerinde son tarihin 93 yıl önce olması ayrı bir skandal olarak yorumlandı.

Taliban’dan kaçan Afgan mülteciler akın akın Türkiye’ye gelmeye devam ediyor. Sınırları delik deşik olduğunu gösteren son görüntüleri Aykırı Haber’den Furkan Uludağ yayımladı. Skandalı ortaya çıkaran son görüntüler bu kez Ankara – Niğde otoyolunda çekildi.

Türkiye’ye kaçak yollarla giren Afganistan ve Pakistan uyruklu mülteciler yol kenarında TIR’lardan indirilirken görüntülendi.

Taliban kaçışı sürüyor: Akın akın Türkiye’ye geliyorlar

Yüzlerce mülteci, çevredeki köylere dağıldı. Kaçakların Yıldıztepe Beldesi, Hasaköy ve Pınarcık civarında bulunan yerleşim yerlerine girdiği tespit edilince yurttaşlar güvenlik güçlerini arayarak ihbarda bulundu. Gelen ihbarlar üzerine jandarma ekipleri harekete geçti. Bölgedeki köylere giren kaçaklardan 70’i yakalanırken, diğer kaçakları arama çalışmaların devam etiiği belirlendi.

MSB’DEN TEPKİ TOPLAYAN PAYLAŞIM

Afgan ve Pakistanlı mülteci akını sürerken Milli Savunma Bakanlığı’nın Türk-Afgan kardeşliği paylaşımı skandal olarak yorumlandı.

Türkiye’ye Taliban’dan kaçan Afgan mülteci akını sürerken Milli Savunma Bakanlığı’nın ‘Türk-Afgan kardeşliğini gösteren bir paylaşım yapması tepki çekti. Savunma Bakanlığı’nın sosyal medyadaki paylaşımının altına binlerce yorum yapıldı. İşin ilginçliği, Türk- Afgan kardeşliğini anlatan paylaşımda son tarihin 1928 yılı olmasıydı.

Bakanlığın ‘Kardeş’ paylaşımı ‘Halkla dalga geçmek olarak yorumlandı. ‘Dost bir halk olmaları akın akın gelip ülkemizi işgal etmelerini gerektirmiyor’ yorumları yapıldı.

İşte o yorumlardan birkaçı şöyle:

Afganistan’dan mülteci akını sürerken Taliban’dan tehdit

“Ne oldu duvarlarımızda, nizamiye girişlerimizde yazan; sınırlarımızı süsleyen “Hudut, Namustur!” sözüne? Hudutu geçelim, Niğde’ye kadar geliyor kaçaklar, nerede sınırımız? Nedir bu Ortadoğulu sevdamız?”

“Kardeş diye diye Ortadoğu ve Afrika’da kim varsa ülkemize doluşturmak zorunda mıyız ya? Kardeşse kendi ülkesinden kardeşlik yapsın.”

“Asıl mesele mülteci politikamız olmaması. Sınırdan elini kolunu sallayıp ülkenin dört bir yanına kontrolsüz şekilde dağılmaları demografik yapıda yapacağı hasar, ortaya çıkabilmesi muhtemel adi ve terör suçları konusunda T.C devleti olarak bu şekilde davranmamız gerekiyor.”

“Bu görsel ile, son günlerdeki Afgan göçmenlerin kaçak yollarla Türkiye’ye geldiği doğrulanmıştır. Milletin gazını almaya çalışıyorlar. Ülke resmen çöplüğe döndü, 6-7 milyon mülteci var. Ülkeye ihanet ediyorsunuz!”

“Afganlarla dost ve kardeş olduğumuz doğrudur da sınırdan binlerce kişinin ülkemize girmesini haklı kılmaz bu dostluk. Ülkemizin demografik yapısı değişiyor ama biz kardeşlik masalları anlatıyoruz. Bugün olmasa bile yarınlarda bunun sıkıntısını çekeceğiz.”