“Affını isteyen” Hafize Gaye Erkan görevden alınmış! “Maaş” detayı

Yayın tarihi: 3 Şubat 2024 Cumartesi 10:10 am - Güncelleme: 3 Şubat 2024 Cumartesi 2:31 pm

Merkez Bankası Başkanlığı görevinden “affını isteyen” Hafize Gaye Erkanla ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararı’nda “görevden alınmıştır” denildi. Bu kararla Hafize Gaye Erkan iki yıl daha maaş alabilecek.

Şahsına yönelik büyük bir itibar suikastı kampanyası yürütüldüğünü söyleyerek Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası başkanlığı görevinden “affını istediğini” açıklayan Hafize Gaye Erkan’ın yerine Fatih Karahan’ın atanmasında dikkat çeken bir detay ortaya çıktı.

Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı’nda Hafize Gaye Erkan için “görevden alınmıştır” denildi.

Söz konusu atama kararında şu ifadeler yer aldı:

“Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı (Guvernörü) Hafize Gaye Erkan 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 35 inci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 nci maddesi gereğince görevden alınmış ve bu suretle boşalan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığına (Guvernörlüğüne), 14/1/1970 tarihli ve 1211 sayılı Kanunun 25 inci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2,3 ve 7 nci maddeleri gereğince Başkan (Guvernör) Yardımcısı Fatih Karahan atanmıştır.”

375 SAYILI KHK

Hafize Gaye Erkan’ın “görevden alınması” sonrası akıllara 375 sayılı KHK geldi. Bu KHK’nın ek 35. maddesine göre görevden alınan Merkez Bankası başkanları, kamuda ya da özel sektörde bir işe başlamadıkları sürece iki yıl boyunca maaş alıyor.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan istifa etti

Kaynak: TELE1