AFAD’ın “oturulmaz” raporu verdiği evleri yıkıldı! Sokakta kaldılar

Yayın tarihi: 16 Ağustos 2022 Salı 2:53 pm - Güncelleme: 16 Ağustos 2022 Salı 3:21 pm

Erzurum’da 4 kişilik Murat ailesinin taş ve topraktan yapılan yarım asırlık evlerine AFAD’dan “oturulmaz” raporu verildi. Bunun üzerine  evleri yıkılan aile bahçeye kurdukları çadırda kalmaya başladı. Aile uzanacak bir yardım eli bekliyor.

Merkez Yakutiye ilçesinin Güzelova Mahallesi’nde 65 yaşındaki eşi Naşide, 35 yaşındaki kızı Şeyma ve 15 yaşındaki torunu Umut ile yaşayan İhsan Murat’ın sahibi olduğu taş ve topraktan yapılı ev geçen zamanla yıkılmaya başladı. AFAD ekibinin “oturulmaz” raporu verdiği yaklaşık 50 yıllık evlerini terk etmek zorunda kalan Murat ailesi, bahçeye çadır, branda ve tahtadan başlarını sokacak bir yer yaptı.

TEK İSTEKLERİ KIŞ GELMEDEN SICAK BİR YUVAYA KAVUŞMAK

Geçimlerini sahibi oldukları 4 ineğin sütünü satarak sağladıklarını söyleyen evli ve 4 çocuk babası İhsan Murat, “Burası bize babamdan kaldı. Yaklaşık 50 yıllık bir bina. Taş ve topraktan yapıldığı için gezen zamanla duvarları patlamaya, toprak ola damında çökme ve binada eğilmeler başladı. AFAD ekibi gelip inceleme yaptı ve bize ‘bu binada oturulmaz hemen terk edin’ dediler. Gidecek bir yerimiz olmadığı için evin bahçesine tahta, çadır, branda ne bulduysam başımızı sokacak bir yer yaptım. Yaklaşık 4 aydır burada yaşıyoruz. Benim ve ailemin tek isteği kış gelmeden sıcak bir yuvaya kavuşmak” diye konuştu.

“LAVABO İÇİN CAMİYE GİDİYORUZ”

Eşinin mide kanseri, kendisinin ise boyun ve elinden hasta olduğunu belirten Naşide Murat, “Dört çocuğumuzdan üçü evli ve bizden ayrı. Bir kızım ise çocuğu ile bizimle yaşıyor. Çok kötü bir durumdayız. Eşimin kulübe gibi yaptığı evde sıcaktan oturulmuyor ve her türlü haşere bulunuyor. Tek isteğimiz bir evimizin olması, başımızda bir çatımız olsun. Yani büyük bir sıkıntı çekiyoruz. Kışın burada kalırsak donarız. Mutfak yok, banyo yok, lavabo yok, lavabo için camiye gidiyoruz. Devletimizden ve hayırsever vatandaşlardan bize yardım ellerini uzatmalarını istiyoruz” dedi.

Fetihtepe’de kentsel dönüşüm zorbalığı sürüyor! Çadır kurulması engellendi