AFAD’ın malzemelerini çalmakla suçlanan TKP’li Okuyan: Bunu söylerken utanıyorum

Yayın tarihi: 16 Şubat 2023 Perşembe 11:38 pm - Güncelleme: 16 Şubat 2023 Perşembe 11:38 pm

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, “AFAD üyelerine yemek dağıttık. AFAD üyelerine malzeme verdik. Bunu söylerken de utanıyorum çünkü bu söylenmez normalde” dedi.

Merkez üssü Kahramanmaraş ve 11 ilde büyük yıkıma neden 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden olumsuz etkilenen bölgelerde yürüttüğü yardım çalışmaları sırasında üyeleri gözaltına alınan Türkiye Komünist Partisi’nden(TKP) suçlamalara yanıt geldi.

TELE1 ekranlarında Gazeteci Gökmen Karadağ’ın sunduğu Açıkça programına canlı bağlantıyla katılan TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, AFAD’ın malzemeleri çaldıkları yönündeki iddiaların asılsız olduğunu belirterek aksine birçok bölgede AFAD üyelerine yemek ve malzeme verdiklerini söyleyerek bunu söylemek zorunda kalmaktan dolayı utandığını söyledi.

Kemal Okuyan şu ifadeleri kullandı:

“Biz birçok merkezimizde AFAD üyelerine yemek dağıttık. AFAD üyelerine malzeme verdik. Bunu söylerken de utanıyorum çünkü bu söylenmez normalde. Yani niye söyleyelim? İhtiyaç var veririz tabii ki. Onlar da yurttaşlarımız, onlar da yardım çalışmalarına katılıyorlar. Bunu söylemek zorunda bırakıyorlar.”

Deprem bölgesinde gözaltına alınan TKP’liler serbest bırakıldı