AFAD’ın ‘dosya’ binasında yangın! “Belgeleri yakalım derken, binaları da yakmayın lütfen”

Yayın tarihi: 21 Mart 2023 Salı 10:32 am - Güncelleme: 21 Mart 2023 Salı 5:41 pm

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın ek binasında kırtasiye ve günlük dosyaların bulunduğu idari büroda yangın çıktı. Olaya dair Kılıçdaroğlu Tweet atarak, “Belgeleri yakalım derken, binaları da yakmayın lütfen” dedi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), binasında yangın çıktı. AFAD’ın kırtasiye ve günlük dosyaların bulunduğu ek binasında çıkan küçük çaplı yangın yangın tüpleriyle yapılan müdahale sonrası söndürüldü.

AFAD tartışması! İsmail Çataklı ses kaydı yayınladı Saymaz belgeli yanıt verdi

AFAD tarafından yapılan açıklamada, “Bugün saat 05:00 sıralarında Başkanlığımızın tadilat çalışmalarının devam ettiği ek binada kırtasiye ve günlük dosyaların bulunduğu idari büroda küçük çaplı bir yangın çıkmış, yangın tüpleri ve yapılan müdahaleyle kısa sürede söndürülmüştür” denildi.

“BELGELERİ YAKALIM DERKEN…”

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, AFAD binasında çıkan yangına dair Tweet attı. Kılıçdaroğlu, “Belgeleri yakalım derken, binaları da yakmayın lütfen” dedi.

 

“BİR ODADAKİ KÜÇÜK BİR YANGIN”

İçişleri Bakanı Yardımcısı İsmail Çataklı ise, Kılıçdaroğlu’na paylaşımını altılayarak Twitter’dan cevap verdi.

Çataklı, “Bir odadaki küçük bir yangın için bu kadar büyük bir iftira atmak ancak size yakışır. Siz videokonferans yöntemini de sonradan keşfettiğiniz için belki bilmiyor olabilirsiniz ama artık kamu kurumlarında resmi belgeler EBYS adı verilen dijital sistem üzerinde muhafaza ediliyor!” dedi.