AFAD’dan ‘depremzede, Erdoğan için enkaz altında bekletildi’ iddialarına yanıt

Yayın tarihi: 27 Ocak 2020 Pazartesi 11:33 am - Güncelleme: 27 Ocak 2020 Pazartesi 11:33 am

AFAD, Elazığ’da bir depremzedenin AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan görsün diye enkaz altında 1 saat bekletildiği iddialarını yalanladı.

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, gazeteci Serdar Akinan’ın, enkazda ulaşılan yaralı depremzedenin AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan göçük alanına gelene kadar bekletildiği iddiasına ilişkin, “Diğer enkaz alanında iken haber geldi bir kişiye daha ulaştığımıza dair, o yüzden o tarafa geçip beklemeye başladık. Bu arada kişinin olduğu alanın temizliği yapıldı” dedi.

Skandal! Enkaz altından çıkarılan yaralı Erdoğan için mi bekletildi?

Güllüoğlu, Twitter takipçisinin sorusu üzerine paylaştığı mesajda, Akinan’ın iddialarının gerçeği yansıtmadığını öne sürdü.

“BAŞINA SİLAH DAYANSA BİLE YAPMAZ”

Güllüoğlu, UMKE ekiplerinin yaralıya damar yolu açtığını belirterek, şunları ifade etti:

“Sedye geldi, sedyeye sabitlendi. Bizzat ben de enkaza çıkıp bunlara şahitlik ettim. Sonra da yaralı oradan tahliye edildi. O haldeki bir yaralıyı bekletmeyi hiçbir arama kurtarmacı başına silah dayansa bile yapmaz ama bu eleştiriyi vicdansızlar yapar. Uykusuzca, eksi 8 derecede, tehlikeli bir enkazda canını dişine takmış insanlar ancak saygı ve duayı hak eder. Elinizi kalbinize koyun, istediğinize inanın.”

AFAD’dan bir İstanbul depremi açıklaması daha: Çok güçlü

VALİLİK SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Elazığ Valiliği’nden de konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Enkazda kalan insanları kurtarmak için canları pahasına çalışan kurtarma ekiplerinin morallerini bozmak için yaptığı insanlık dışı yalan haberi sebebiyle, Elazığ Valiliğimizce Serdar Akinan hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadelerine yer verildi.