AFAD’dan deprem bölgesine sel alarmı!

Yayın tarihi: 17 Mart 2023 Cuma 1:08 pm - Güncelleme: 17 Mart 2023 Cuma 1:08 pm

AFAD, 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Adıyaman, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’a sel uyarısında bulundu.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Adıyaman ve Şanlıurfa’yı sel felaketi vurmuş ve 17 yurttaşımız hayatını kaybetmişti. AFAD’dan bugün yapılan açıklamaya göre deprem bölgeleri olan Adıyaman, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’a sel uyarısında bulundu.

“Ölüm havuzuna” dönüşen Abide Köprülü Kavşağı’nı yapan şirkete deprem ihalesi

AFAD’ın Meteoroloji’den aldığı bilgilere dayandırarak “deprem bölgesinde kuvvetli yağışlara dikkat” diyerek yaptığı uyarı şöyle:

“@meteoroloji_twi’den alınan bilgilere göre; Deprem Bölgesinde Kuvvetli Yağışlara Dikkat! Bugün öğleden sonra bölgede başlayacak olan sağanak ve gök gürültülü yağışların, bu akşam saatlerinden sonra etkisini artırarak deprem bölgesi genelinde kuvvetli; Adıyaman il geneli ile Şanlıurfa’nın kuzey ve batısı, Kahramanmaraş’ın güney ve doğusu, Gaziantep’in kuzey ve doğusunda çok kuvvetli olması bekleniyor. Vatandaşlarımızın sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz.”