AFAD Başkanı’ndan, gün boyu gelen hatırlatma mesajlarıyla ilgili esprili açıklama: Telefon çocukta değil

Yayın tarihi: 18 Ağustos 2020 Salı 11:35 am - Güncelleme: 18 Ağustos 2020 Salı 11:36 am

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı, AFAD’ın Marmara depreminin yıl dönümünde vatandaşların telefonlarına gönderdiği hatırlatma mesajlarla ilgili esprili bir dille, “Telefon çocukta değil. Bir kamu hizmeti olarak operatörlerle birlikte gönderiyoruz. Yani kimse bu işten para kazanmıyor” dedi.

AFAD, Marmara depreminde yaşananların bir daha tekrarlanmaması için vatandaşlara hatırlatma mesajları attı. Gün içerisinde 4 farklı mesaj alanlar ne olduğunu anlamazken, AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu’ndan konuyla bir açıklama geldi.

Güllüoğlu, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, “AFAD’dan gelen SMS’ler üzerine, telefon çocukta değil. Bir kamu hizmeti olarak operatörlerle birlikte gönderiyoruz. Yani kimse bu işten para kazanmıyor. AFAD kimseye yürümüyor ama evet hepinizi, bu ülkenin bütün insanlarını çok seviyor. Deprem unutulan bir gerçek, lütfen bu hatırlatmaları dikkatle okuyun. Sizin ve sevdiklerinizin hayatını kurtarabilir” dedi.

NE OLMUŞTU?

AFAD, “HATIRLATMA MESAJI AFAD, ‘Bugün 17 Ağustos’, hatırlatıyoruz!” şeklinde başlayan ve farklı uyarılarda bulunan 4 adet SMS’i milyonlarca kişinin telefonuna iletmişti.

17 AĞUSTOS 199921 yıl önce, 17 Ağustos 1999 yılında Gölcük’te meydana gelen 17 Ağustos Depremi 45 saniye sürmüştü. Her yıl anılan deprem, 7,6 büyüklüğünde gerçekleşti ve 17 bin 480 kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuştu . Depremde 23 bin 781 kişinin yaralanmıştı.