Af Örgütü: 43 ülkeden 445 bin kişi bu kararı bekliyor

Yayın tarihi: 6 Ekim 2021 Çarşamba 10:23 pm - Güncelleme: 9 Ekim 2021 Cumartesi 5:10 pm

Uluslararası Af Örgütü, ODTÜ Onur Yürüyüşü’ne katıldıkları gerekçesiyle yargılanan 18 öğrenci ve bir akademisyenin Cuma günü görülecek davası için bir kez daha beraat çağrısında bulundu.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) Onur Yürüyüşü’ne katılan 18 ODTÜ öğrencisi ve bir akademisyen “kanuna aykırı yürüyüşe katılmak” ve “ihtara rağmen dağılmamak” ile suçlanıyor. 8 Ekim Cuma günü görülecek duruşma öncesi Af Örgütü, herkes için beraat talep etti. “Haklar İçin Yaz” isimli insan hakları kampanyasına 2020 yılında dahil edilen ODTÜ öğrencilerinin davası için beraat talebi, 43 ülkeden 445 binin üzerinde kişi tarafından imzalandı. Af Örgütü’nün Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “8 Ekim günü verilebilecek tek adil karar yargılanan herkesin beraat etmesidir. 43 ülkeden 445 bin kişi, bu kararı bekliyor” denildi.

Uluslararası Af Örgütü temsilcileri duruşmayı izlemek üzere mahkemede hazır bulunacak.

ANKARA 7. İDARE MAHKEMESİ YASAĞI KALDIRMIŞTI

Şubat 2019’da Ankara Bölge İdare Mahkemesi, olağanüstü hal döneminde çıkartılan ve Ankara’daki tüm LGBTİ+ etkinliklerini yasaklayan genel yasağı kaldırmıştı. Karara rağmen üniversite yönetimi, söz konusu yasağı gerekçe göstererek her yıl kampüste gerçekleştirilen Onur Yürüyüşü’nü engellemek istemişti. Haziran 2020’de ise Ankara 7. İdare Mahkemesi, LGBTİ+ etkinliklerine yönelik genel yasağın hukuki dayanağı olmadığını doğrulayarak yasağı kaldırmıştı.

ODTÜ Onur Yürüyüşü’nde beraat kararı!

 

İYİ Partili Aytun Çıray ile Af Örgütü arasında ‘mülteci’ polemiği