Adobe, çalışanlarını Covid aşısı için zorluyor

Yayın tarihi: 26 Ekim 2021 Salı 9:00 am - Güncelleme: 25 Ekim 2021 Pazartesi 8:03 pm

Adobe, çalışanlarına ücretsiz izne ayrılmak istemiyorlarsa 8 Aralık’a kadar aşı olmaları gerektiğini bir e-postada söyledi. Yayınladığı mektupta şirket, personeline Biden yönetiminin icra emrine uymaları için 8 Aralık’a kadar süre verdiğini açıkladı.

Başkan daha önce tüm federal müteahhitlere tüm çalışanlarının COVID-19’a karşı aşılanmasını zorunlu kılmak için 8 Aralık’a kadar süre vermişti. Adobe, ABD hükümetiyle çok iş yapıyor. Bu yılın başlarında, hizmetlerini Adobe Experience Cloud ve Document Cloud ile modernleştirmelerine yardımcı olmak için 50 eyaletteki devlet kurumlarıyla işbirliği yapmıştı. Hatta insanların aşı planlama web siteleri gibi devlet hizmetlerine sorunsuz bir şekilde erişebilmelerini sağlamak için pandemi sırasında Hükümet Hızlı Müdahale Programını başlattı.

Adobe

Adobe Chief People Officer Gloria Chen e-postada, dahili bir ankete yanıt veren ABD çalışanlarının yüzde 93,5’inin zaten tam olarak aşılandığını veya her iki aşıyı da yaptırma sürecinde olduğunu yazdı. Şirketin hareketi, sektördeki diğer birçok şirketin kararını yansıtıyor. Google, Temmuz ayında tüm çalışanlarına virüse karşı aşı yapılmasını zorunlu kılmaya başladı. Bu arada, Apple henüz yetki belgesi yayınlamadı, ancak aşılanmamış çalışanların 1 Kasım’da günlük hızlı testlerden geçmesini gerektirecek.

NASA, Artemis I Moon misyonunu Şubat 2022’de başlatmayı planlıyor