Adnan Oktar’ın müridi Murat Atik istifasında kör nokta

Yayın tarihi: 16 Eylül 2021 Perşembe 10:18 am - Güncelleme: 16 Eylül 2021 Perşembe 10:18 am

Gazeteci Barış Terkoğlu, TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü görevini bırakmak zorunda kalan Murat Atik ile ilgili bir yazı kaleme aldı.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürü Murat Atik’in görevini bırakması gündemdeki yerini koruyor. Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, Atik’in birden fazla suçtan ceza alan Adnan Oktarcılarla bağlantısını ortaya çıkarmıştı.

Murat Atik’in geçmişindeki Adnan Oktar ayrıntısına dikkat çeken Terkoğlu, geçtiğimiz pazartesi günü yayımlanan, “Kim çıkarıyor bu Resmi Gazete’yi yahu!” başlıklı köşe yazısında, “1999 yılında, gruba yapılan operasyonda, polisin bastığı adreslerden biri, yeni genel müdürün Atik İnşaat isimli şirketiydi. Atik, o dönem Oktar’ın müridi olması nedeniyle, yargının hedefi oldu. Firar etti, kurtuldu” ifadelerine yer vermişti.

Yazarımız Barış Terkoğlu, “Kör Nokta” isimli köşesinde bugün “Hem sen bunun farkındasın hem de polis farkında” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Yazısında, Murat Atik ile ilgili birbirinden çarpıcı detaylara yer veren Terkoğlu, “Atik, basit bir memuriyete başvursa güvenlik soruşturmasını geçemeyecek, kendisine “memur olamazsın” denecekti. Ancak buna rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Atik, TCDD Genel Müdürü yapıldı. Üstelik, şirketiyle sürekli TCDD’ye iş yapan Atik’e, çok değil birkaç ay önce, TCDD’nin ilk özelleştirme ihalesi, 40 milyon Avro’ya verilmişti” ifadelerini kullandı.

ATİK “KADİFE ÖRTÜ”NÜN ALTINDA
“Kim çıkarıyor bu Resmi Gazete’yi yahu!” başlıklı yazısındaki, “‘Bu nasıl olur’ diye kritik isimlere sordum… Murat Atik’in kız kardeşi Ayşegül Esra Atik’in AKP’deki görevlerinden, vekil adaylığından bahsettiler. Murat Atik’in annesinin, Erdoğan ailesinden bazı isimlerle yakınlığını anlattılar” bölümünü hatırlatan Terkoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Gerçekten de yazıdan sonra önüme Adnan Oktar’ın ilginç bir videosu düştü. Kendi televizyonunda, yetiştirdiği isimleri tanıtan Oktar’a öğrencileri sıralıyordu: “Ayşegül Esra Atik, AK Parti İstanbul 24. Dönem 1. Bölge, 26. Dönem 2. Bölge milletvekili adayı.”