‘Adnan Oktar yolunu buldu, serbest kalacağı söylentileri aldı başını gidiyor’

Yayın tarihi: 22 Mart 2022 Salı 3:49 pm - Güncelleme: 22 Mart 2022 Salı 3:52 pm

Nagehan Alçı, Adnan Oktar‘ın ‘yolunu bulduğunu’ belirterek, ‘yargıda serbest kalacağı yönündeki söylentilerin arttığını’ yazdı.

Adnan Oktar cemaati davasında gelen son tahliye haberleri yeni bir tartışmaya yol açtı. Habertürk yazarı Nagehan Alçı, bugünkü yazısında “Adnan Oktar’ın yolunu bulduğunu, tahliye edileceği söylentilerinin arttığını” ifade etti.

Alçı yazısının ilgili bölümünde şu ifadeleri kullandı: “Devletin, Alparslan Kuytul gibi ya da Adnan Oktar gibi isimlere karşı teyakkuzda olması gayet doğaldır ama onların destekçisi silahsız insanlara hukukun dışına taşarak gaddar davranmak asla doğru değil. Bu arada Adnan Oktar’ın “yol”unu bulduğu ve yakında serbest kalarak yeniden örgütleneceği söylentileri yargı camiasında aldı başını gidiyor. Oktar’a operasyon yapıldığında iktidar medyası ve özellikle Akit Medya Grubu çok dik ve korkusuz bir duruş sergilemişti. Şimdi ne oldu da suskun durumdalar? Adnan Oktar örgütünün “masum bir İslami oluşum” olduğu yönünde yargı kararları çıkmaya başladı.”

YAZININ TAMAMI

Adnan Oktar davasında 68 tahliye

NE OLMUŞTU?

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi (İstinaf) 1. Ceza Dairesi, Adnan Oktar ve grubuna yönelik kararı usulden bozmuş ve yeniden yargılamanın önünü açmıştı.

Erdoğan-Herzog görüşmesinde Adnan Oktar detayı