Adnan Oktar davasında 68 tahliye

Yayın tarihi: 15 Mart 2022 Salı 8:10 pm - Güncelleme: 16 Mart 2022 Çarşamba 12:27 am

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü davasında kararını verdi. Davada usulden bozma kararı verilirken aralarında Adnan Oktar’ın da bulunduğu 16 örgüt elebaşının tutukluluk halinin devamına hükmedildi. 68 sanık için tahliye kararı veren istinaf mahkemesi, Oktar ve sanıkların şirketlerinin müsaderesine yönelik kararı da kaldırdı.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi (istinaf mahkemesi), kamuoyunda Adnan Hoca olarak bilinen, Harun Yahya adıyla çok sayıda kitap yazan Adnan Oktar ve grubu hakkında verilen kararla ilgili itirazı sonuçlandırdı. T24’ün haberine göre İstinaf mahkemesi, 215 sanıklı davada aralarında Adnan Oktar’ın da bulunduğu 14 sanık hakkında örgüt yöneticiliği suçundan verilen 9 bin 803 yıl 6’şar aylık cezaları eksik soruşturma ve iddianamede olmayan suçlardan hüküm kurulması, bozma kararı verilen eylemlerle ilgili bütünsel bir yeniden yargılama yapılması gerekmesi gibi gerekçelerle bozdu. Mahkeme, Oktar hakkındaki cinsel saldırı ve çocuğa karşı cinsel istismar suçlamaları için de mağdurların rızası bulunduğu ya da şikayete bağlı suçlarda zamanında şikayette bulunulmaması gibi gerekçelerle bozma kararı verdi. Aralarında Oktar Babuna’nın da olduğu 68 sanık için tahliye kararı veren istinaf mahkemesi, Oktar ve sanıkların şirketlerinin müsaderesine yönelik kararı da kaldırdı.

Sanıklar, önümüzdeki günlerde tekrar hakim karşısına çıkacak.

Adnan Oktar suç örgütüne yönelik dava, geçtiğimiz yıl karara bağlanmıştı. Oktar’ın da aralarında bulunduğu 14 sanığa, 9 bin 803 yıl 6’şar ay hapis cezası verilmişti.

Adnan Oktar’ın dilekçesine, kitapçıkla karşılık verildi