Adnan Oktar avukat görüşmelerini kayıt altında yapacak

Yayın tarihi: 27 Nisan 2022 Çarşamba 5:59 pm - Güncelleme: 27 Nisan 2022 Çarşamba 5:59 pm

Adnan Oktar’ın tutuklu bulunduğu cezaevinden avukatları vasıtasıyla örgütü yönettiği iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında avukat görüşmelerinin üç ay süreyle kayıt altına alınmasına karar verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, “silahlı suç örgütü kurma ve yönetme”, “cinsel suçlar”, “FETÖ’ye yardım”, “siyasal veya askeri casusluk” suçlarından 9 bin 803 yıl 6 ay hapis ve 400 bin lira para cezasına çarptırılan Adnan Oktar ile görüşen avukatların, avukatlık görevleri dışında örgüt lideri tarafından verilen talimatları örgüt mensuplarına ilettiği iddiasına ilişkin soruşturma başlattı.

Başsavcılık, Adnan Oktar ve avukatlarının görüşmelerinin gün ve saatlerinin sınırlandırılmasını talep etti. Ayrıca örgüt faaliyetlerinin önüne geçilmesi amacıyla Adnan Oktar ve avukatlarının görüşmelerinin kayıt altına alınmasını istedi.

AVUKAT GÖRÜŞMELERİN SINIRLANDIRILMASI TALEBİ REDDEDİLDİ

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu sanık Adnan Oktar’ın avukatlarla görüşmesinin 3 ay süreyle kayıt altına alınmasına hükmetti. Mahkeme, Oktar’ın avukatına veya avukatın sanığa verdiği belge ve aralarındaki konuşmalara ilişkin tuttukları kayıtlara el konulmasına da karar verdi. Bu aşamada görüşmelerin gün ve saatlerinin sınırlandırılması talebini ise reddedildi.

İddia: Adnan Oktar Edirne’den Erzurum’a nakledildi