Adliyede ‘tuvalet’ kavgası: Başsavcı avukatı polis zoruyla çıkardı

Yayın tarihi: 16 Mayıs 2024 Perşembe 10:48 am - Güncelleme: 16 Mayıs 2024 Perşembe 10:48 am

Antalya Kaş’ta başsavcı, kendisinin kullandığı tuvaleti avukatların kullanmasını istemedi. Avukat daha önce tuvaleti herkesin kullandığını söylemesine rağmen başsavcı makamını belirterek “Bu tuvaleti kullanmana izin vermiyorum” dedi.

Antalya Barosu’nda Kaş Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Feyzoğlu ile bir avukat arasında tuvalet krizi yaşandı.

Antalya Barosu’na bağlı avukat Polat Balkan’ın X hesabından paylaştığı tutanağa göre avukat Hakan Tüzen, adliyedeki işleri bittikten sonra baro odasından tuvaletin anahtarını alarak adliye personellerinin ve avukatların sürekli kullandığı tuvalete gitti.

Avukat Belen’in katil zanlısından mahkemede pes dedirten savunma

Başsavcı Gökhan Feyzoğlu, tuvaletten içeri giren Tüzen’i görünce “Beyefendi burası personel tuvaleti aşağıda tuvalet var” diyerek çıkmasını istedi. Tüzen avukat olduğunu söyleyince başsavcı tuvaleti kullanamayacağını söyledi.

Tutanağa göre olay şöyle:

“Ben (Tüzen) de bu defa kendisine ‘Yıllardır bu tuvaleti bizler kullanırız, tüm avukatlar kullanır, bizler de bu adliyedeyiz’ dedim. Kendisi daha ileri giderek ‘Ben başsavcıyım ve bu tuvaleti kullanmana izin vermiyorum’ dedi. Ben de ‘Avukatım ve bu tuvaleti kullanma hakkım var’ dedim. Sonrasında ismimi sordu ben de avukat Hakan Tüzen dedim. Bana cevaben ve yüksek ses tonu ile ‘Ben başsavcı olarak seninle uğraşacağım, göreceksin, çık dışarıya, burayı kullanamazsın’ dedi. Ben de ‘Ne yapmak istiyorsan yap’ dedim. Tuvaletin kapısı da açıktı bu arada. Adliyede görevli polis memuru Gökhan Çakır ile kendi özel koruması olan polis memuru Samet’i koridorda bağırarak çağırdı. Bu olaya o sırada koridorda bulunan görevli personel ve diğer avukat meslektaşlar da tanık oldular. Görevli iki polis memurundan beni tuvaletten zorla çıkarmalarını istedi. Ben de kendisine çıkmayacağımı söyledim. Polis memuru Gökhan Çakır tuvaletin kapısında beklerken, koruma polisi Samet arkama dolaştı ve beni sol kolumdan ve sırtımdan tutarak zorla beni tuvaletten dışarıya koridora doğru ittirdi ve zorla dışarıya çıkardı. Olay sonrasında diğer meslektaşlarımız eşliğinde baro odasına geçtim. Daha sonrasında baro odasına geçtiğimde benim sicilimi almak üzere adliye personelini gönderdi. Bu olay şahsıma yöneltildiği kadar mensubu olduğum meslek grubu açısından da son derece üzücü ve kabul edilemezdir.”

Antalya’daki teleferik kazasına ilişkin iddianame kabul edildi

Kaynak: HABER MERKEZİ