Adliyede avukata saldırı!

Yayın tarihi: 5 Ağustos 2022 Cuma 12:03 pm - Güncelleme: 5 Ağustos 2022 Cuma 12:03 pm

Sakarya Sapanca İcra Müdürlüğü’nde yapılan ihale sırasında 6 kişilik grup bir avukata saldırdı. Gözaltına alınan şüphelilerden 2’si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sapanca Adliyesi’nde yapılan ihale sırasında henüz öğrenilemeyen bir sebepten dolayı kavga çıktı. Çıkan kavgada avukat Ö.Ö. 6 kişi tarafından darp edildi.

Saldırı sonrası gözaltına alınan 6 kişiden 2’si kasten yaralama suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Saldırganlardan 3’ü ise adli kontrol ile serbest bırakıldı.

İmamlardan etek giyen avukata sözlü saldırı!

Sakarya Barosu tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Avukat, adaletin tecellisi için çalışır ve görevlerini yaptıkları sırada kamu görevlisidir. Avukat, yaşadığınız sorunların kaynağı da değildir. Sadece görevini yapan avukatı hedef alamazsınız. Şiddet nesnesi haline dönüştüremezsiniz. Sakarya Barosu olarak meslektaşımıza yönelik saldırı nedeniyle kendisine geçmiş olsun diyor, menfur olayın gerçekleştiği ilk andan itibaren Sakarya Barosunun tüm unsurlarıyla sürecin takipçisi olduğunu ve saldırıyı şiddetle kınadığını, saldırganların hakkettikleri en ağır cezayı alması için mücadelenin yine içinde olacağını kamuoyu ile paylaşıyoruz.”