Adli tatilin bitmesini bile beklemediler! Dilruba K. hakkında jet hızında iddianame

Yayın tarihi: 16 Ağustos 2024 Cuma 10:01 am - Güncelleme: 16 Ağustos 2024 Cuma 10:15 am

Sokak röportajında AKP’yi eleştirdiği sözleri nedeniyle tutuklanan Dilruba K. hakkında adli tatilin bitmesi bile beklenmeden iddianame hazırlandı. Dilruba’nın avukatı “İlk kez bu kadar hızlı iddianame hazırlandığına şahit oluyorum” diye konuştu.

Kahramanmaraş depremlerinin üzerinden bir yıldan fazla süre geçmesine rağmen binlerce kişiye mezar olan binalara ilişkin soruşturma bile açılmazken sokak röportajında düşüncelerini ifade eden Dilruba K. hakkında jet hızında iddianame hazırlandı. Hamas Lideri İsmail Haniye için yas ilan edilmesi ve Instagram’ın kapatılmasıyla ilgili söylediği sözler nedeniyle tutuklanan Dilruba K.  3 Eylül’de hakim karşısına çıkacak.

Dilruba K.’nın avukatı Hüseyin Yıldız, “Kamu davası açıldı, duruşma günü 3 Eylül’e verildi” dedi. Yıldız, Dilruba’nın derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Sokak röportajı nedeniyle tutuklanan Dilruba Y. cezaevinden mesaj gönderdi

DURUŞMA TARİHİ BELLİ OLDU

Yıldız’ın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

“Gözümüze çarpan ilk şey halka kin ve düşmanlığa aşağılama suçundan iddianamenin başsavcı vekili tarafından alelacele hazırlanıp kamu davasının açıldığını gördük. Açılan kamu davasında da duruşma gününün dahi tayin edildiğini öğrendik. Tutukluluğa itiraz ettik. İki günde jet hızında hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi. Dilruba’nın 3 Eylül günü saat 14.00’te görülecek. Dilruba’nın 3 Eylül’den önce tahliye edileceğini düşünüyoruz.
Adalet duygusunun incinmemesi için Dilruba’nın derhal tahliye edilmeli. Hukuki düzenlemeler kapsamında Dilruba’nın tahliye edilmeli. Dilruba’nın videosunda suç unsuru içeren ifade yok.  Tutuklama sürecinde iki kez savcının değiştiği ortaya çıkan Dilruba Y., 3 Eylül’de hakim karşısına çıkacak.

NE OLMUŞTU?

Bir sokak röportajında Instagram’a erişim engeli getirilmesine ilişkin kullandığı ifadeler nedeniyle gözaltına alınan Dilruba K., çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

“Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” ve ”cumhurbaşkanına hakaret” suçlamalarıyla yargılanan Dilruba K.’nin tutukluluğuna dün itiraz edilmişti. Dün, Dilruba K. ile cezaevinde görüşen avukatı Hüseyin Yıldız, müdafi olarak vekalet almasının ardından cezaevi önünde yaptığı açıklamada, Dilruba K.’nin üzerine atılı suçların tutukluluk gerektirmediğini belirterek “Haksız ve hukuksuz bir tutuklamayla karşı karşıyayız. Sonuna kadar itirazlarımızı sunacağız. Süreç şu anda bu aşamada ve itiraz sürecini tamamladıktan sonra mahkemenin itirazımız neticesinde vereceği kararı bekleyeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

Sokak röportajı nedeniyle hapse atılan Dilruba K.’nın tutukluluğuna itiraz edildi

Kaynak: HABER MERKEZİ