Adıyaman’da jandarma maden ocağına direnen köylülere müdahale etti

Yayın tarihi: 16 Nisan 2022 Cumartesi 1:46 am - Güncelleme: 16 Nisan 2022 Cumartesi 1:46 am

Adıyaman’nın Kömür Beldesi’ne mera alanlarına maden ocağı açılmak isteniyor. Bölgedeki köylülere maden ocağına karşı protestolar ise sürüyor.  Jandarma, mera alanında iş makinelerinin çalışmasını engellemek isteyen köylülere müdahale etti.

Adıyaman’daki Kömür Beldesi’nin Serintepe Mahallesi’nde yaşayan yurttaşların, mera alanında açılmak istenen maden ocağına karşı protestoları sürüyor. Maden şirketinin mera alanında açtığı yolu, tekrar kayalarla ve taşlarla kapatan köylüler, iş makinelerinin de çalışmasına engel oldu. Jandarma köylülere müdahale etti.

Bir Kömürlü, “Kömür Beldesi’nin 4. kilometresinde maden ocakları var karşı değiliz. Biz; yaşam alanımızın, geçim kaynağımız olan tarım ve hayvancılığın, içeceğimiz suyun katledilmesine karşıyız” dedi.

Bir vatandaş, “Önce tütünümüzü yasakladılar, sonra açılan madenlerle suyumuzu bitirdiler, hepimizi bir inek bir keçiye mahkûm ettiler ve şimdi de meramızı katlederek onu da elimizden almaya çalışıyorlar” derken; bir başka köylü ise “Kente göç mü edelim, hırsızlık mı yapalım, yoksul ve zar zor geçinen köylüleriz, söyleyin bizden ne istiyorsunuz, Allah rızası için meramızı yok etmeyin” diye konuştu.

 

Maden ocağında iş cinayeti